22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Τα σενάρια για το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού και ο… Ολυμπιακός

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας οδεύει σιγά-σιγά προς το φινάλε της και το Basketa.gr παρουσιάζει τα σενάρια που αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Μετά τη νίκη της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στο Ισραήλ επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 76-75, πλέον οι «πράσινοι» κρατούν στα χέρια τους την πέμπτη θέση. Σε περίπτωση που νικήσουν τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ την προτελευταία αγωνιστική και την Αρμάνι στο Μιλάνο στην τελευταία «στροφή», τότε αποκλείεται να τερματίσουν κάτω από την πέμπτη θέση, ό,τι κι αν συμβεί στους αγώνες των υπόλοιπων ομάδων.

Ωστόσο για να πάρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας το πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει να ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης σ' ένα από τα δύο προσεχή παιχνίδια της. Την επόμενη εβδομάδα η «Βασίλισσα» θα παίξει στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, ενώ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με το πολύ εύκολο ματς με την Μπάμπεργκ στην ισπανική πρωτεύουσα. Κατά πάσα πιθανότητα ο ισπανικός σύλλογος θα πάρει τα ροζ φύλλα.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα σενάριο που αφορά και τον Ολυμπιακό και το οποίο μπορεί να φέρει τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση. Οι «ερυθρόλευκοι», αν χάσουν δύο από τα τρία παιχνίδια που απομένουν στο δικό τους πρόγραμμα (Αναντολού Εφες στο ΣΕΦ, Μάλαγα στο «Μάρτιν Καρπένα» και Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ), τότε στην τριπλή ισοβαθμία που θα προκύψει με τους Πειραιώτες, τη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα είναι πάνω απ' όλους και τρίτη στη γενική κατάταξη, ο Παναθηναϊκός θα ακολουθεί και πέμπτη θα μείνει η Ρεάλ.

Αυτό το σενάριο μοιάζει μακρινό αλλά αξίζει να αναφερθεί. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πιθανές «πράσινες» ισοβαθμίες, ο Παναθηναϊκός αν ισοβαθμήσει μόνος του με τη Χίμκι τότε υπερτερεί εκείνος. Το ίδιο ισχύει και σε ενδεχόμενη «συγκατοίκηση» στο φινάλε με την Μπασκόνια. Αντίθετα, με Ρεάλ και Ζαλγκίρις υστερεί και θα μείνει πίσω τους.

Όλες οι εναπομείνασες πιθανές ισοβαθμίες:

Σε τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ και Χίμκι θα βρίσκεται στη μέση.

Το ίδιο ισχύει και σε τριπλή με Ρεάλ και Ζαλγκίρις.

Σε τριπλή ισοβαθμία με Ζαλγκίρις και Χίμκι θα είναι πάλι στη μέση.

Στο ενδεχόμενο τετραπλής ισοβαθμίας με Ρεάλ, Χίμκι και Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός θα είναι πίσω από τη «Βασίλισσα» και τους Ρώσους», αλλά πάνω από τους Λιθουανούς.

Τέλος, αν ο Παναθηναϊκός βρεθεί ισόβαθμος μόνο με τον Ολυμπιακό θα τερματίσει πάνω από τον «αιώνιο» αντίπαλό του καθώς τον νίκησε με μεγαλύτερη διαφορά στο ΣΕΦ, σε σχέση με την ήττα του στο ΟΑΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ