20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ριμπάουντ είναι ο «καθρέπτης» του Ολυμπιακού

Ανεξαρτήτως της διαφοράς ποιότητας αλλά και της χημείας σε σχέση με την αντίπαλο του την Εφές, ο Ολυμπιακός έχασε το χθεσινό ματς μέσα από κάποιες λεπτομέρειες του παιχνιδιού που ήταν με την πλευρά των Τούρκων. Σε αυτές όμως δεν μπορεί να συμπεριληφθούν τα ριμπάουντ που δεν είναι ασφαλώς μία λεπτομέρεια του παιχνιδιού. Η διαφορά των οχτώ ριμπάουντ (23 έναντι 31 της Εφές) μπορεί να μη φαίνεται μεγάλη, όμως για ένα «κλειστό» ματς, όπως το χθεσινό, μπορεί να ήταν καθοριστική.

 


Οι Τούρκοι εκτέλεσαν με σχεδόν 56% στα δίποντα και 47,6% στα τρίποντα, ποσοστά που εν μέρει εξηγούν και τον χαμηλό αριθμό ριμπάουντ του Ολυμπιακού. Και πάλι όμως, 23 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι είναι λίγα. Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τα 18 αμυντικά, τα πέντε επιθετικά και βέβαια τα 23 συνολικά ριμπάουντ, ήταν οι χειρότερες επιδόσεις των έξι πρώτων αγωνιστικών της Ευρωλίγκας. Όχι μόνο όμως...

 


Τα 23 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Ολυμπιακού, ξεπερνούν τα όρια της φετινής διοργάνωσης αφού συνιστούν αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 44 αγώνων του στη διοργάνωση. Στην περσινή, κουτσουρεμένη έστω Ευρωλίγκα, χειρότερη επίδοση του ήταν τα 25 ριμπάουντ του εντός έδρας αγώνα με την Άλμπα. Για να βρούμε επίδοση χαμηλότερη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στην 20ή αγωνιστική της προπέρσινης σεζόν όταν οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στα 22 ριμπάουντ στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

 


Πέραν όμως αυτού, για τον Ολυμπιακό δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημείο προβληματισμού το γεγονός ότι μόνο ένας παίκτης του πήγε χθες στο επιθετικό ριμπάουντ. Ήταν ο Χασάν Μάρτιν με τρία ενώ άλλα δύο καταγράφηκαν στη στατιστική ως ομαδικά. Οι Τούρκοι είχαν υπερδιπλάσια (12) και ήταν ευτύχημα για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι από αυτήν την κατηγορία, το τελικό μειονέκτημα περιορίστηκε μόλις στον έναν πόντο αφού η Εφές πήρε εννιά πόντους από δεύτερες επιθέσεις έναντι οχτώ των «ερυθρόλευκων».

 


Συνολικά από τον τομέα των ριμπάουντ προκύπτει ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα μέσα από τα πρώτα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Σε αυτά στα οποία κατάφερε να κερδίσει τον έλεγχο και να πάρει περισσότερα από τον αντίπαλο του, πήρε και τη νίκη...

 


*Με τον Παναθηναϊκό 41 έναντι 36.

 


*Με τη Μιλάνο 34 έναντι 29.

 


*Με τη Μακάμπι 32 έναντι 27.

 


Στον αντίποδα, ηττήθηκε στα παιχνίδια στα οποία έχασε τη μάχη των ριμπάουντ...

 


*Με τη Ζαλγκίρις 30 έναντι 36.

 


*Με την Μπάγερν 28 έναντι 33.

 


*Με την Εφές 23 έναντι 31.

 


Ίσως θα ήταν πρόωρο να μιλήσει κανείς για πρόβλημα στο ριμπάουντ αφού και το δείγμα γραφής των έξι αγωνιστικών είναι πολύ μικρό. Ο μέσος όρος των 31,33 ριμπάουντ άλλωστε τον κατατάσσει 7ο μεταξύ των 18 ομάδων της διοργάνωσης. Και πάλι όμως, είναι η χειρότερη επίδοση του Ολυμπιακού από την περίοδο 2004-05 την οποία τελείωσε έχοντας 29,78 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ