20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα ρεκόρ που χάθηκαν στη δίνη της πανδημίας

Αναγκαίο «κακό» ήταν το πρόωρο και άδοξο φινάλε της φετινής Euroleague, σε μια από τις καλύτερες και πιο θεαματικές σεζόν των τελευταίων ετών.

Με έξι αγωνιστικές, play off και Final 4 να υπολείπονται σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις, αλλά καμιά φορά τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. 

Κάποιοι παίκτες είχαν «πατήσει το γκάζι» και έτρεχαν ολοταχώς προς την κατάρριψη ρεκόρ που κρατούσαν χρόνια. 

Ουόλτερ Ταβάρες

Ο ακριβοπληρωμένος σέντερ της Ρεάλ δέσποζε κάτω από τα καλάθια και με 61 τάπες που είχε μοιράσει στους αντιπάλους του στα 28 ματς που παίχτηκαν (2.2 κατά μέσο όρο), βρισκόταν πολύ κοντά στο ρεκόρ που είχε καταγράψει ο Έκπε Ούντο τη σεζόν 2016-17, με 68 μπλοκς. 

Νικ Καλάθης

Μόνος αντίπαλος του Καλάθη ήταν ο ίδιος του ο εαυτός, αφού κυνηγούσε να σπάσει το δικό του ρεκόρ σε ασίστ, έχοντας μοιράσει τη μπάλα ήδη 255 φορές φέτος, δηλαδή 9.1 φορές ανά συμμετοχή, καταγράφοντας πρωτοφανή επίδοση στα χρονικά της Euroleague. O γκαρντ του Παναθηναϊκού πέρσι κατέγραψε 286 ασίστ σε 33 παιχνίδια. 

Όμως ο Καλάθης βρισκόταν πολύ κοντά στο να σπάσει και το ρεκόρ των double-double σε μία σεζόν, αφού φέτος έγινε "διπλός" 13 φορές, κάτι που ο Μπόμπαν Μαριάνοβις τη σεζόν 2014-15 το είχε πετύχει 16 φορές με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. 

Tέλος ο διεθνής Έλληνας άσσος, χρειάζεται ακόμη 10 double-double για να προσπεράσει τον Μιρσάντ Τουρκσάν (50 σε 129 συμμετοχές) στην πρώτη θέση όλων των εποχών! 

Σκότι Ουίλμπεκιν και Σέιν Λάρκιν

Οι ηγέτες των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές επιδώθηκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, "κυνηγώντας" το ρεκόρ του Αλεξέι Σβεντ, που τη σεζόν 2017-18 ευστόχησε 107 (!) φορές πίσω από 6.75 μέτρα , με ποσοστό ευστοχίας στο 33% (107/324).

Ο Ουίλμπεκιν πρόλαβε να πετύχει 90 τρίποντα (σε 207 προσπάθειες και 26 συμμετοχές), την ώρα που ο Λάρκιν έβαλε 88 (σε 173 προσπάθειες και 25 παιχνίδια). 

Σέιν Λάρκιν

Ο (InShane) Λάρκιν έσπασε όλα τα κοντέρ με τα καμώματά του και είχε βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς. 

Mέσα στη σεζόν κατάφερε να αναδειχθεί 6 φόρες MVP της αγωνιστικής, με τις 4 από αυτές να είναι συνεχόμενες, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στη διοργάνωση (11η , 18η, 19η, 20η, 21η & 28η),  όπως και MVP για το μήνα Ιανουάριο. 

Aκόμη, μην ξεχνάτε, ότι έφτασε δύο φορές μέσα στη σεζόν (απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Ολυμπιακό), το ρεκόρ τριπόντων σε ένα παίχνιδι, το οποίο κατείχε ο Άντριου Γκάουντλοκ με 10 εύστοχα μακρινά σουτ. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ