21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα καρντάσια έβγαλαν τα μαχαίρια

Οποιος κι αν είναι ο πραγματικός λόγος, ένα είναι το σίγουρο. Η αντιπαλότητα ΠΑΟΚ και Άρη που περιορίστηκε για αρκετά από τα τελευταία χρόνια στα παρκέ, έχει βγει οριστικά και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Οι σχέσεις τους από την κατάσταση νηνεμίας στην οποία βρίσκονταν, έχουν εξελιχθεί σε “ψυχροπολεμικές”.

 


Τα πρώτα “σημάδια” ήρθαν το καλοκαίρι με αφορμή την υπόθεση του Μποχωρίδη και το βίντεο της ανανέωσης του τελικά με τον Άρη που εμφάνιζε δύο χέρια να… σκίζουν ένα χαρτί που ήταν σαν να έσκιζε το συμβόλαιο που του προσέφερε και είχε αποδεχτεί αρχικά -εσείς οι σταθεροί αναγνώστες του basketa.gr το διαβάσατε πρώτοι από την παρασκηνιακή σελίδα μας screen- από τον ΠΑΟΚ. Ήταν όμως ένα επικοινωνιακό μέσο για να προβληθεί μία επιτυχία του σχεδιασμού του Άρη και να… πικαριστεί ο “αιώνιος” αντίπαλος που δεν κατάφερε να κάνει δικό του τον παίκτη.

 


Η συνέχεια δόθηκε μέσα από τη μετακίνηση του πρόσφατου μεταξύ τους ντέρμπι κατά μία μέρα κάτι το οποίο ζήτησε -και πέτυχε- ο ΠΑΟΚ και δεν συναινούσε ο Άρης. “Βιτρίνα” των αντιδράσεων του ήταν το ότι δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση όταν ζήτησε να συμβεί το ίδιο στο παιχνίδι του με τον Κολοσσό όμως η ουσία βρισκόταν και αλλού. Ο Άρης ανέβασε τους τόνους μέσα στον ΕΣΑΚΕ θεωρώντας ότι αδικείται από τα βαθμολογικά κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η κατανομή των εσόδων του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου των 11 ΚΑΕ. Γι’ αυτό και δεν το έχει υπογράψει ακόμη, αν και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Περιστέρι, καλύφθηκαν κανονικά από την ΕΡΤ.

 


Έτσι φτάσαμε στη διεξαγωγή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Περίπου 6.000 κόσμου στην Πυλαία και ένα παιχνίδι που δεν έδωσε την παραμικρή οσμή επεισοδίων τόσο σε αυτούς που ήταν στο γήπεδο, όσο και σε όσους το παρακολούθησαν τηλεοπτικά. Μέχρι που η ΚΑΕ Άρης έκανε γνωστό ότι ένα αντικείμενο χτύπησε τον αντιπρόεδρο της Νίκο Κάλλεν. Η καταγγελία της καταγράφηκε στην έκθεση της αστυνομίας, βάσει αυτής κλήθηκε ο ΠΑΟΚ σε απολογία όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί για τους “κιτρινόμαυρους” που συμμετείχαν στη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Με υπόμνημα ζήτησαν την τιμωρία του ΠΑΟΚ που από την πλευρά του παρουσίασε το βίντεο του αγώνα για να αποδείξει ότι δεν υπήρξε επεισόδιο άρα δεν υφίσταται και λόγος τιμωρίας του.

 


Ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η απόφαση του αθλητικού δικαστή την Παρασκευή, ένα είναι το σίγουρο. Οι “αιώνιοι” της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε ευθεία πια αντιπαράθεση, τους πραγματικούς λόγους της οποίας είναι πραγματικά δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, πέραν από την αιώνια αγωνιστική τους κόντρα. Γιατί τα “μαχαίρια” δεν βγήκαν γιατί σε μία εποχή που οι δυο τους “συγκρούονται” για κάποιο κοινό στόχο οπότε τα “ελατήρια” είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αγωνιστικά.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ