21 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα κάστρα… έπεσαν! (vid)

Καμία έδρα δεν έμεινε απόρθητη στην πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου των προκριματικών αγώνων του Champions League, με τον Άρη και άλλες τέσσερις ομάδες να παίρνουν «διπλά», που τους δίνουν τον πρώτο λόγο.

Ο Άρης ήταν διαβασμένος και εξαιρετικά στημένος απέναντι στην Νίζνι, για να πάρει την νίκη με 65-63 στη Ρωσία και να στείλει το ζευγάρι στην... κόλαση του «Αλεξανδρείου», ανοίγοντας το δρόμο για την Παρντούμπιτσε. Οι «κίτρινοι» υπήρξαν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ίσως το τελικό +2 να αδίκησε την προσπάθεια 35 λεπτών, όπου είχαν κατά κύριο λόγο διψήφιες υπέρ τους διαφορές, αν και φυσικά έχουν δεδομένα πια την κατάσταση στα χέρια τους.

Δείτε ΕΔΩ όσα έγιναν στο παιχνίδι του Νόβγκοροντ.

Η Καρχού συνεχίζει... ακάθεκτη με την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στα προκριματικά, περνώντας από τη Σόφια με το 93-88 επί της Λέφσκι. Σε ένα παιχνίδι με φοβερά «σκαμπανεβάσματα», ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 53-76, αλλά τους Βούλγαρους να αντιδρούν στην τελευταία περίοδο και να περιορίζουν τη ζημιά στο -5, έχοντας ελπίδα για την επόμενη φάση. Ο Μπόγιαν Σάρτσεβιτς ήταν εξαιρετικός με double double 22 πόντων και 10 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ 16 πόντους με 11 ριμπάουντ είχε ο Ντέγιαν Ιβάνοφ στην αντίπερα όχθη.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

«Άλμα» πρόκρισης έκανε και η Εστουδιάντες, που πήρε το «διπλό» στην Πολωνία με 68-60 κόντρα στην Τορούν. Μετά το 16-16 της πρώτηε περιόδου, οι «Φοιτητές» πήραν τα ηνία κι έφτασαν σε αυτό το ισχυρό για τους ίδιους +8, έχοντας το πλεονέκτημα όπως και στον προηγούμενο γύρο με την Νόρκεπινγκ, με τον Νίκολα Γιάνκοβιτς να εντυπωσιάζει με double double 18 πόντων και 11 ριμπάουντ. 13 πόντους με έξι ασίστ σημείωσε για τους ηττημένους ο Τόμας Σνίεγκ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Η Φρίμπουρ, αφού πρώτα... σόκαρε την Άβτοντορ, προχωρά προς την αίγλη των ομίλων μετά και το 72-67 απέναντι στην Γκρόνινγκεν. Οι Ελβετοί πήραν νωρίς τον έλεγχο, με το 11-18 στην πρώτη περίοδο και συνέχισαν να τον διατηρούν, για να πάρουν το πάνω χέρι, με τον Μπαμπακάρ Τουρέ να φτάνει τους 22 πόντους με οκτώ ριμπάουντ. Για τους Ολλανδούς, ο Άρβιν Σλάγκτερ τελείωσε με 15 πόντους.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Η Άντβερο έφερε επίσης στα μέτρα της τους αγώνες με την Καντού, κερδίζοντας στην Ιταλία με 84-76. Μετά το 22-13 της πρώτης περιόδου για τους γηπεδούχους, οι Βέλγοι έφεραν... τούμπα το ματς και με ηγέτη ξανά τον ΤζιΣόν Τέιτ (18 π., 11 ρ.), για να πάρουν το «ροζ φύλλο» με ένα πολύτιμο +8, φτάνοντας επίσης στο «3 στα 3» σε αυτή την προκριματική φάση. Ο Φρανκ Γκέινς ξεχώρισε από τους ηττημένους, με 23 πόντους.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τρίτη 25/9:

Λέφσκι-Καρχού 88-93
Νίζνι-Άρης 63-65
Τορούν-Εστουδιάντες 60-68
Γκρόνινγκεν-Φρίμπουρ 67-72
Καντού-Άντβερπ 76-84

Τετάρτη 26/9:

Σαρλερουά-Μπάκεν Μπέαρς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ