24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφραγίζονται εισιτήρια για την Κίνα

H Ελλάδα μπορεί να αγωνίζεται αύριο (με την Γερμανία, 30/11, 19.00) στην Πάτρα, αλλά κάποιες ομάδες θα πατήσουν παρκέ σήμερα, διεκδικώντας την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Μια πρόκριση την οποία η ελληνική ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει!

Μισή ντουζίνα παιχνίδια διεξάγονται σήμερα. Η Τουρκία υποδέχεται την Ισπανία σε ένα από τα πλέον δυνατά παιχνίδια της αγωνιστικής (20.00), η Ουκρανία την Σλοβενία (20.00), η Κροατία την Ουγγαρία (19.00), η Λετονία το Μαυροβούνιο (20.30), η Ολλανδία την Πολωνία (21.00) και η Ιταλία την Λιθουανία (21.15).

H Ισπανία θα μπορούσε να είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της, αλλά η ήττα από την Ουκρανία τους έχει φέρει στο 7-1. Θα μπορούσαν όμως να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τυπικά σήμερα αν δώσουν τέλος στο σερί των τριών νικών των Τούρκων και παράλληλα η Ουκρανία ηττηθεί από την Σλοβενία. Αλλιώς έχουν κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια. Στις 2 Δεκεμβρίου υποδέχονται την Ουκρανία στην Τενερίφη.

Η Τουρκία πάλι μπορεί να ξεκίνησε με το «φτωχό» 2-2, αλλά βελτιώθηκε στην πορεία, βρίσκεται στο 6-2 και με νίκες επί της Ισπανίας και του Μαυροβουνίου, σε συνδυασμό με μια ήττα του Μαυροβουνίου από την Σλοβενία εξασφαλίζουν τη θέση τους στο μεγάλο ραντεβού του 2019.

Η Λετονία θα διεκδικήσει τις δικές της πιθανότητες. Βρίσκονται στο 5-3 και την Τρίτη θέση του ομίλου, καθώς υποδέχονται το Μαυροβούνιο (4-4). Και χρειάζεται νίκες με το Μαυροβούνιο και την Σλοβενία.

Το Μαυροβούνιο μπήκε στους προκριματικούς με 1-3 και βρίσκεται στο 4-4, διεκδικώντας ακόμη μία θέση. Θέλει κι αυτό μόνο νίκες με Λετονία στη Ρίγα και Τουρκία στη Νίκσιτς.

Η Ουκρανία έδειχνε πως βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι, αλλά η μεταμόρφωση του Μαυροβουνίου άλλαξε τις ισορροπίες. Δύο νίκες όμως στος αγώνες που έρχονται μπορεί να αλλάξουν και πάλι την εικόνα στον όμιλο και να της δώσει και πάλι πιθανότητες.

Η Σλοβενία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και στο 2-6. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τα μεγάλα της αστέρια και το πληρώνει. Θέλει μόνο νίκες εννοείται για τις όποιες ελπίδες της απομένουν μαθηματικά.

Η Ιταλία είναι στο 6-2 και με δύο νίκες ουσιαστικά κλείνει μια θέση για το Παγκόσμιο της Κίνας. Αντιμετωπίζουν την Λιθουανία εντός και την Πολωνία εκτός.

Η Λιθουανία έχει ήδη προκριθεί, αλλά οι νίκες είνα πολύτιμες, καθώς μετράνε για την κατάταταξη των ομάδων και τα γκρουπ δυναμικότητας.

Ισορροπία για την Πολωνία που βρίσκεται στο 4-4 και έχει ανάγκη τις νίκες για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της τρίτης θέσης του ομίλου.

Η Κροατία βρίσκεται σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση. Μια ήττα σε οποιοδήποτε από τα παιχνίδια που απομένουν μπορεί να την αφήσει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το σύνθημα για τους Κροάτες δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από «μόνο νίκες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ BASKETA.GR ΜΕ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

 

Η Ουγγαρία ελέγχει τη μοίρα της σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα πρέπει να... ρίχνει και καμία προσευχή για ήττα της Πολωνίας. Αντιμετωπίζουν την Κροατία εκτός και την Ολλανδία εντός σε αυτό το παράθυρο.

Η Ολλανδία τέλος παραμένει ζωντανή, μαθηματικά τουλάχιστον, στο κυνήγι του αεροπλάνου που θα προσγειωθεί στην Κίνα το 2019. Και πάλι... Θετικά αποτελέσματα και μόνο χρειάζεται καθώς υποδέχεται την Πολωνία και την περιμένει η Ουγγαρία στην Βουδαπέστη.

Όμιλος Ι

1.Ισπανία 7-1

2.Τουρκία 6-2

3.Λετονία 5-3

4.Μαυροβούνιο 4-4

5.Ουκρανία 4-4

6.Σλοβενία 2-6

Όμιλος J

1.Λιθουανία 8-0

2.Ιταλία 6-2

3.Πολωνία 4-4

4.Ουγγαρία 4-4

5.Ολλανδία 3-5

6.Κροατία 3-5

Όμιλος Κ

1.Γαλλία 7-1

2.Τσεχία 7-1

3.Ρωσία 4-4

4.Φινλανδία 4-4

5.Βουλγαρία 3-5

6.Βοσνία Ερζεγοβίνη 2-6

Όμιλος L

1.Γερμανία 8-0

2.Ελλάδα 8-0

3.Σερβία 5-3

4.Γεωργία 3-5

5.Ισραήλ 3-5

6.Εσθονία



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ