22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Το αίσθημα είναι γλυκόπικρο»

Τα ανάμικτα συναισθήματά του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχωρώντας συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της «ομάδας του λαού».

Η Ευρωλίγκα διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με τον 53χρονο προπονητή να παραδέχεται: «Το αίσθημα είναι γλυκόπικρο. Γλυκό επειδή τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά πικρό γιατί δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο ψηλά πιστεύαμε πως μπορούσαμε να πάμε. Ελπίζαμε πως το τουρνουά θα συνεχιζόταν, αλλά καταλαβαίνουμε πως ήταν αδύνατο να συμβεί λόγω των θεμάτων ασφάλειας/υγείας. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δέκα χώρες και τις δεκαοκτώ ομάδες. Ήταν δύσκολος ο συγχρονισμός, δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα κι η απόφαση κρίνεται ως σωστή».

Αντίθετα, το ισραηλινό πρωτάθλημα έχει αποφασιστεί να συνεχιστεί, ώστε να αναδειχθεί εντός παρκέ ο πρωταθλητής, με τον Έλληνα κόουτς να προσθέτει: «Αφενός είναι καλό που θα παίξουμε μπάσκετ, αφετέρου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Ύστερα από δυόμισι μήνες αποχή θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε».

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ αναφέρθηκε και στη στήριξη του προέδρου, Σιμόν Μιζράχι, συμπληρώνοντας: «Ο Σιμόν, όλοι οι μέτοχοι, όπως κι ο Νίκολα Βούιτσιτς έκαναν καταπληκτική δουλειά και μας στήριξαν σε όλες τις στιγμές. Το ίδιο και οι φίλαθλοι. Είναι κάτι που θα ήθελα να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Να δω τον κόσμο στο γήπεδο, από το πρώτο λεπτό. Θα ήθελα η έδρα μας να παραμείνει το δυσκολότερο μέρος για να παίξει κάποιος. Υποσχόμαστε κι εμείς και οι φίλαθλοι πως θα είμαστε σκληροί αντίπαλοι. Ανυπομονούμε ήδη, για αυτά τα παιχνίδια και τις στιγμές που έρχονται».

Μιλώντας εκτενέστερα για τους φιλάθλους της ισραηλινής ομάδας, επεσήμανε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου για τους φιλάθλους μας. Με αγαπούν και ξέρουν πως κι εγώ νιώθω το ίδιο. Στηρίζουν την ομάδα μας κι εμένα και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορώ να το περιγράψω, είναι από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου. Μπορεί να κερδίσεις τίτλους, μεγάλους αγώνες, αλλά τέτοια πράγματα, τέτοια συναισθήματα μένουν στην καρδιά. Η δική μου καρδιά έχει γεμίσει από την αγάπη των φίλων της Μακάμπι Τελ Αβίβ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ