22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: Νικήσαμε από την επίθεση

Τα πρώτα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου μιλώντας μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο δεν αφορούσαν κάτι που έγινε στο παρκέ, αλλά κάτι που διαδραματίστηκε έξω από τις γραμμές, βοηθώντας όμως στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη: Στην παρουσία 400 φίλων της ομάδας στην εξέδρα.

"Τους ευχαριστούμε όλους που ήρθαν να μας υποστηρίξουν. Ήταν εκπληκτικοί. Θέλαμε να τους πούμε ευχαριστώ φτάνοντας στη νίκη και τα καταφέραμε".

 Η συνέχεια των δηλώσεών του αφορούσε όσα έγιναν εντός των γραμμών: "Η Αρμάνι είναι μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες που είναι σκόρερ και ξέραμε πως θα έχουμε δύσκολη δουλειά. Δεν παίξαμε όπως θέλαμε και όπως έχουμε συνηθίσει στην άμυνα. Αλλά και πάλι ελέγξαμε το παιχνίδι, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα. Στο πρώτο μέρος είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν. Είχαν περισσότερα επιθετικά, από ότι εμείς αμυντικά. Μπορεί να πήγαμε επιθετικά καλά με 86 πόντους, αλλά επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να φτάσει σε εύκολους πόντους, ακριβώς μέσα από αυτά τα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι κάτι που θα είχαμε αποφύγει αν παίζαμε καλύτερη άμυνα".

 

Το κομμάτι αυτό ήταν που βελτίωσε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο όπως τόνισε ο Σφαιρόπουλος για να προσθέσει: "Τους δώσαμε μόνο πέντε ριμπάουντ, αλλά έφταναν εύκολα στο ντράιβ από τα γκαρντ ή με πάσες στους ψηλούς που τελείωσαν τις φάσεις. Στον αντίποδα του όχι και τόσο καλού αμυντικά παιχνιδιού, στο ίδιο διάστημα είχαμε εξαιρετική επίθεση με πολύ καλά ποσοστά μέσα κι έξω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Θα μπορούσα να πω πως νικήσαμε από την επίθεση απόψε. Στο τέλος, στα τελευταία 2-3 λεπτά αλλάξαμε την άμυνά μας, παίξαμε καλύτερα και σε κάποια κρίσιμα plays αμυνθήκαμε σωστά, απαγορεύοντας στους γκαρντ της Αρμάνι να φτάσουν στο καλάθι. Γι' αυτό φτάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι για το καλό παιχνίδι και εύχομαι καλή συνέχεια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ