23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Ο Κάτας αξίζει μια ευκαιρία στην Euroleague» (vid)

H Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται τον Ολυμπιακό για το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Euroleague (12/01, 21:05) και ο προπονητής της ομάδας του «λαού», Γιάννης Σφαιρόπουλος,  στάθηκε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν (ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 85-82 με τρίποντο του Χάρισον στο φινάλε) με την πρώην ομάδα του και στον τρόπο με τον οποί πρέπει οι παίκτες του να διαχειριστούν το επερχόμενο ματς. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Παίζουμε ακόμη ένα δύσκολο ματς. Ξεκινώντας τον 2ο γύρο, κάθε ματς είναι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός έχει καλή δομή, εμπειρία, με παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Σλούκας, ο Πρίντεζης. Λείπει ο Παπανικολάου, αλλά η εμπειρία υπάρχει. Ο Ολυμπιακός διαθέτει και αθλητικότητα. Και φόργουορντ σαν τον Βεζένκοφ, ο οποίος σουτάρει καλά. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όλους, γιατί ο καθένας τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Στο πρώτο ματς οι έμπειροι παίκτες του Ολυμπιακού μας έβαλαν πολλούς πόντους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα και όχι ως μονάδες. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να επιτεθούμε  όπως έχουμε σχεδιάσει. Με τον καλύτερο και τον πιο έξυπνο τρόπο».

Για το επόμενο ματς: «Μόνο όταν τελειώσει το παιχνίδι, θα δούμε το επόμενο ματς. Ξέρω ότι είναι μια διπλή εβδομάδα, αλλά να μην κοιτάξουμε μπροστά ή πίσω, να εστιάσουμε πρώτα στο πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, απομένουν 16 παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και κάθε παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το τελευταίο, αλλά απομονώνουμε αυτό το παιχνίδι και δεν σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ακόμα κι αν είχαμε κερδίσει, πρέπει να κερδίσουμε, ανεξάρτητα από το ποιος είναι αντίπαλος. Αυτή είναι η σκέψη μας».

Για τον Όντετ Κάτας και τον Παναθηναϊκό: «Ο Όντεντ είναι πολύ καλός προπονητής, το είπα ακόμη και πριν λάβει την προσφορά από τον Παναθηναϊκό. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι αντίπαλος μας. Νομίζω ότι αξίζει την ευκαιρία να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα».

Σε ότι αφορά τον Οθέλο Χάντερ, η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αφού ο Αμερικανός σέντερ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης εξαιτίας ενός πρόσφατου τραυματισμού στο μάτι. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ