20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Μην κοιτάμε μόνο αυτούς που βάζουν»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέδωσε τα εύσημα στον Στρέλνιεκς για την συμβολή του στη νίκη επί του Άρη, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν ξέχασε και αυτούς που μπορεί να μην βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των σκόρερ, αλλά κάνουν πολλές δουλειές που οδηγούν στις νίκες.

«Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη η αποστολή μας αντιμετωπίζοντας τον ίδιο αντίπαλο σε οχτώ μέρες. Και στο πρώτο παιχνίδι η τελική εικόνα ήταν πλασματικοί. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, νομίζω πως νικήσαμε από την άμυνά μας. Κρατήσαμε τον Άρη χαμηλά στο σκορ. Δεν ήταν ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης. Ο Άρης έκανε  μεγάλη προσπάθεια, πάλεψε διαφορετικά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, γι’ αυτό κι εμείς σκοράραμε λιγότερο. Παρόλα αυτά είχαμε το καθαρό μυαλό όταν ο Άρης πέρασε μπροστά, είχαμε το κρύο αίμα να μπουν κάποια μεγάλα σουτ. Βρήκαμε ρυθμό για 2-3 συνεχόμενα λεπτά και μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη και συνεχίζουμε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς να σκεφτομαστε τον τελικό», προσθέοντας πως στο μυαλό του είναι πάντα μόνο το επόμενο παιχνίδι. Σε ερώτηση για τα τρίποντα του Γιάνις Στρέλνιεκς, δήλωσε: «Σίγουρα ήταν καθοριστικά. Όπως και του Ρόμπερτς και του Μάντζαρη. Ο Στρέλνιεκς ήταν η αιχμή του δόρατος εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν ένα παιχνίδι πηγαίνει στους 49 πόντους και η άμυνα παίζει ρόλο. Ο Παπανικολάου για παράδειγμα μπορεί να σημείωσε μόλις έναν πόντο, αλλά για μένα ήταν ο καλύτερος. Μαζί με όλους τους παίκτες. Έδωσε ενέργεια, έπαιξε άμυνα. Η ομάδα είναι αυτή που νίκησε. Όλοι είχαν να συνεισφέρουν κάτι. Δεν θέλω να βλέπουμε μόνο αυτόν που βάζει τους πόντους. Πήγαν και άλλοι παίκτες πολύ καλά και αμυντικά όπως ο Παπανικολάου ή Μιλουτίνοφ για παράδειγμα. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Άρης έχει έναν έμπειρο προπονητή και εδώ παίζει καλύτερα. Έχει δυνατότητες. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να παίξει εδώ».

Σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι και τις συνεργασίες που ακόμη δεν βγαίνουν και τόσο εύκολα στο παρκέ ο Σφαιρόπουλος υπογράμμισε: «Ακόμη ψαχνόμαστε. Έχουμε καινούρια ομάδα. Πέντε – έξι παίκτες καινούριους στη δωδεκάδα. Είναι βασικό αν μάθουμε να κερδίζουμε και τα δύσκολα παιχνίδια. Κερδίζεις εμπειρία και μαζί και πόντους ως ομάδα. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Νομίζω πως αυτό όσο περνάει ο καιρός και προπονούμαστε όλοι μαζί θα γίνει. Ακόμη δεν έχουμε κάνει ούτε μία προπόνηση όλοι μαζί. Όταν γίνουν όλα αυτά, θα παίξουμε και πολύ καλύτερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ