22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Η Εφές δεν έχει παραδοθεί”

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές και θέλει τη νίκη για να "κλειδώσει" ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας. Η αντίπαλός του είναι τελευταία στη βαθμολογία και αδιάφορη, παρ' όλα αυτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να προσέξουν ιδιαίτερα, διότι η Εφές παλεύει όλα τα παιχνίδια. Κι έκανε γνωστό ότι θα επιστρέψει στη 12άδα ο Βαγγέλης Μάντζαρης, όχι όμως και ο Κώστας Παπανικολάου, που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει άγχος, γιατί όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο, αν έχεις άγχος, πας σπίτι σου. Η δουλειά μας είναι να αποδίδουμε και να παίζουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, που έχουμε σταθεί ψηλά στη βαθμολογία. Η Εφές είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, μια φύσει επιθετική ομάδα με καλούς σκόρερ. Έχει πάρει τον Ουίμς, έχει καλούς σκόρερ, οι παίκτες της αν βρουν ρυθμό, σε σκοτώνουν. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά, παρόλο που δεν νικάει. Έχει έξι σερί ήττες, αλλά χάνει δύσκολα και στις λεπτομέρειες. Δεν έχει παραδοθεί ως ομάδα. Εμείς την έχουμε πατήσει μια φορά με την Μπαρτσελόνα. Κάθε ομάδα έχει έξτρα κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Έχουμε πάρει το μάθημα και δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να είμαστε προσεκτικοί", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια μίλησε:

Για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ: "Δεν έχουμε πλεονέκτημα έδρας, κοιτάμε να το πάρουμε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά και είμαστε στις πρώτες θέσεις. Είναι τρία παιχνίδια ακόμα, τρεις τελικοί θέλουμε να πάμε να τους πάρουμε".

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Εφές: "Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Η Εφές είναι ομάδα ρυθμού, που μπορεί να σκοράρει πολλούς πόντους σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να ακολουθούμε το πλάνο είτε είμαστε μπροστά ή όχι. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να διαβάζουμε τι μας δίνει η άμυνα. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα".

Για το τάιμ άουτ, που πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης στα τελευταία δευτερόλεπτα στον αγώνα της Μόσχας: "Κανένα θέμα, ουδέν σχόλιο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ