20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Η άμυνά μας να νικήσει την επίθεσή τους”

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας των απουσιών που έχουν οι "ερυθρόλευκοι". Οι Μιλουτίνοφ και Αγραβάνης δεν μπορούν να παίξουν κι αυτό αδυνατίζει τη γραμμή των ψηλών, που είναι ήδη λαβωμένη από την απουσία του Τίλι. Παρ' όλα αυτά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους ένα 24ωρο πριν από το τζάμπολ, εκτίμησε πως ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να καλύπτει τα κενά του, αρκεί να παίξει ομαδικά.

"Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι παρούσα στα φάιναλ φορ και έχει την δυνατότητα να βρεθεί και πάλι εκεί. Είναι η πρωτοπόρος με μόλις δύο ήττες. Μας ξέρει και την ξέρουμε. Έχει την καλύτερη επίθεση. Εμείς, ως καλύτερη άμυνα, πρέπει να εξουδετερώσουμε τα ατού της. Έχει ποιοτικό ρόστερ και ο κάθε παίκτης της μπορεί να κάνει την ζημιά. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ομαδικά. Ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να μας σπρώξει στη νίκη", είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απουσία του Μιλουτίνοφ:

"Τώρα που δεν παίζει ο Μιλουτίνοβ πρέπει να βρούμε διαφορετικούς τρόπους να παίξουμε. Κάθε φορά που λείπει κάποιος, έχω πει πως έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε το κενό του και θεωρώ πως μπορούμε να το κάνουμε και αύριο".

Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη παράδοση στις αναμετρήσεις του με την ΤΣΣΚΑ στα φάιναλ φορ, όμως η ρωσική ομάδα είναι καλύτερη στην κανονική περίοδο. Πράγμα για το οποίο ο Σφαιρόπουλος δεν είχε εξήγηση: "Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Το ξέρουμε και οι δύο ομάδες. Επικεντρωνόμαστε στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Πάντα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν μπορώ να μιλήσω για το φάιναλ φορ. Είναι ακόμα νωρίς".

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν οι πολλοί τραυματισμοί επηρεάζουν και ψυχολογικά την ομάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: "Είναι δύσκολο. Το κυριότερο είναι το αγωνιστικό και όχι το ψυχολογικό κομμάτι. Αλλάζει το στιλ της ομάδας. Όταν λείπουν κάποιοι παίκτες, άλλοι έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή και υπάρχει περισσότερη καταπόνηση.  Πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά. Η διαχείριση των νέων δεδομένων είναι το πιο δύσκολο. Πρέπει να διαχειριστούμε με σωστό τρόπο όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να μην πέφτει η απόδοση της ομάδας και να αποδίδουμε σταθερά καλά παρότι δεν θα έχουμε κάποιους παίκτες μαζί μας. Όταν μπαίνει ένας που προέρχεται από τραυματισμό και βγαίνει κάποιος άλλος, δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτό λύνεται με το ψυχολογικό κομμάτι. Πρέπει να πεισμώσουμε και να παίξουμε δυνατά για να καλύψουμε με το πάθος και την ενέργειά μας τις απουσίες που έχουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ