21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Σφαιρόπουλος: “Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες”

Η ήττα από τη Ζαλγκίρις δεν ήταν καταδικαστική για τον Ολυμπιακό, αντιθέτως μπορεί εύκολα να αποδοθεί στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτό τον καιρό οι "ερυθρόλευκοι". Γι' αυτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών του και απέδωσε το αρνητικό αποτέλεσμα σε λεπτομέρειες, όπως κάποια άστοχα σουτ και η έλλειψη επιθετικότητας στην άμυνα, που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην τελευταία περίοδο.

"Είχαμε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί είχαμε πολλές απουσίες που άλλαξαν σημαντικά το βασικό μας σχήμα", δήλωσε. "Αλλά όλοι οι παίκτες, που ήταν εδώ, έκαναν εξαιρετική δουλειά παίζοντας κόντρα σε μια καλή ομάδα, η οποία έπαιζε στην έδρα της. Ελέγξαμε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια από την καλή μας άμυνα. 

Στην τελευταία περίοδο πήραμε κάποια ελεύθερα σουτ που, αν τα είχαμε βάλει, θα είχαμε ανοίξει την υπέρ μας διαφορά, η οποία ήταν στους πέντε πόντους στην λήξη της τρίτης περιόδου. Επίσης, κάποιες κακές επιλογές, πλην των ελεύθερων σουτ, έδωσαν στην Ζαλγκίρις την ευκαιρία να πετύχει εύκολους πόντους.

Δεν εγκαταλείψαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά θεωρώ πως κάποια ανοικτά σουτ και ο δισταγμός που δείξαμε στην επίθεση, μας κόστισαν. Από την μία πλευρά δεν μας επέτρεψαν να σκοράρουμε και από την άλλη δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στην άμυνα. Αυτός ήταν ο λόγος που η Ζαλγκίρις σκόραρε 26 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τόσους πόντους σκόραρε στην δεύτερη και την τρίτη περίοδο συνολικά, σε 20 λεπτά δηλαδή. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Πάλεψαν, χάσαμε ένα παιχνίδι, πρέπει να συνεχίσουμε για το επόμενο. Συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις".

Σε ερώτηση για την πορεία της Ζαλγκίρις, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε: "Η Ζαλγκίρις είναι συμπαγής ομάδα. Έχει χημεία, ξέρει τι κάνει στο παρκέ, είναι πολύ οργανωμένη, όλοι έχουν τον ρόλο τους και παίζουν ως ομάδα. Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες της επιτυχίας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ