23 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Συμφωνία Παναθηναϊκού με Πιτίνο!

Προπονητής του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Ρικ Πιτίνο, με το «θρυλικό» προπονητή του κολλεγιακού μπάσκετ να έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να αναλαμβάνει τους «πράσινους» σε μια κρίσιμη καμπή τους.

Μια σπουδαία προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ έρχεται στα 66 του χρόνια στην Ευρώπη, για πρώτη φορά, προκειμένου να αναλάβει τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Ο λόγος γίνεται για τον Ρικ Πιτίνο, με τον οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας ήρθαν σε συμφωνία και ο Αμερικανός τεχνικός αναμένεται να επωμιστεί άμεσα τα νέα του καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον Τσάβι Πασκουάλ.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για έναν από τους σπουδαιότερους τεχνικούς στην ιστορία του κολλεγιακού μπάσκετ, περνώντας για 16 ολόκληρα χρόνια (2001-2017) στο Λούιβιλ, με τρεις παρουσίες σε Final Four κι έναν τίτλο το 2013, που όμως είχε αφαιρεθεί λόγω σκανδάλου δωροδοκιών στο NCAA. Ο ίδιος, επίσης, έχει περάσει από τα Πανεπιστήμια των Χαβάης, Σίρακιους, Βοστόνης, Πρόβιντενς και Κεντάκι, ενώ έχει καριέρα και το ΝΒΑ, έχοντας διατελέσει τεχνικός των Νιου Γιορκ Νικς και των Μπόστον Σέλτικς.

Ο Ρικ Πιτίνο, λοιπόν, γίνεται άλλος ένας διάσημος προπονητής, που αποφασίζει να διαβεί τον Ατλαντικό με προορισμό την Ευρώπη, αφού το περασμένο καλοκαίρι ο πρωταθλητής ΝΒΑ του 2004 με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, Λάρι Μπράουν, είχε συμφωνήσει να αναλάβει την ιταλική Τορίνο. Μιλάμε, φυσικά, για ένα μεγάλο πολύπλευρο στοίχημα, τόσο για το σύλλογο και τον ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που προβαίνει στην επιλογή του εν λόγω προσώπου, ώστε να αλλάξει η εικόνα του Παναθηναϊκού, που παράλληλα μετρά ρεκόρ 6-7 στην Ευρωλίγκα, μετά τον νέο «διασυρμό» στη Μαδρίτη, όσο και για τον ίδιο τον Πιτίνο, λόγω της απόφασης που παίρνει στα 66 του χρόνια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ