26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στρέλνιεκς στο basketa.gr: «Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα στην Ευρωλίγκα»

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν και οι καλύτερες για τον Ολυμπιακό, που αντέδρασε ξεπερνώντας την δεύτερη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας με το απόλυτο.

Μετά την άνετη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, το basketa.gr συνομίλησε με τον Γιάνις Στρέλνιεκς στην μικτή ζώνη του ΣΕΦ για την νέα καλή εμφάνιση των "ερυθρόλευκων", τον ανταγωνισμό στην Ευρωλίγκα αλλά και περίφημα "παράθυρα".

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό και το πλάνο εφαρμόστηκε κατά γράμμα: «Ανοίξαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε, βγάλαμε τις σωστές πάσες και πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Έτσι ρόλαρε η επίθεση μας. Μερικές φορές δεν μπορείς να τα καταφέρεις από το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Για εμάς ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, όπου παίξαμε πολύ καλή άμυνα».

Στα συν του αγώνα ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού, που πήρε πόντους από δέκα παίκτες:«Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό. Όλοι νιώθουν καλά και υπάρχει μεγαλύτερη άνεση μεταξύ μας στο παρκέ. Είμαστε χτισμένοι ως ομάδα».

Οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση, κερδίζοντας τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στο Φάληρο: «Η σεζόν είναι μεγάλη και όταν δεν παίζεις καλά για ένα διάστημα, το σημαντικό είναι να έχεις πίστη στον εαυτό σου, στην ομάδα και στους προπονητές. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω, μένουμε μαζί και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές».

Η όγδοη αγωνιστική βρήκε τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη θέση, μαζί με την ΤΣΣΚΑ: «Η πρώτη θέση δεν σημαίνει κάτι αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε πετύχει κάτι… Μια ήττα και μπορείς να βρεθείς στην όγδοη θέση. Σίγουρα είναι απρόβλεπτη η φετινή διοργάνωση και βέβαια αυτό είναι καλό και το κοινό που παρακολουθεί. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Υπάρχουν οι τοπ ομάδες, λόγω των μπάτζετ,και οι υπόλοιπες, όμως οφείλεις να συγκεντρώνεσαι σε κάθε παιχνίδι. Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Ακόμα και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν εύκολο για εμάς».

Ειλικρινής ο Λετονός γκαρντ για το αν αισθάνεται κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Εννοείται αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς της Δευτέρας με τον Κολοσσό. Δεν έχουμε χρόνο για χαλάρωση, ακολουθεί ένα ακόμη ταξίδι και μετά παίζουμε στο Μιλάνο. Έρχονται και τα παράθυρα της FIBA, οπότε ίσως ξεκουραστούμε τότε. Όπως και να ‘χει πρέπει να συνεχίσουμε».

Και μιας και το έφερε η κουβέντα...: «Είναι σκληρό και δεν μου αρέσει όταν αναγκάζουν τους παίκτες να διαλέξουν τι θέλουν. Πρέπει να βρεθεί μια κοινή λύση στο πρόβλημα. Δεν είναι σωστό για εμάς. Ήδη χάσαμε την φετινή preseason και τα συνεχόμενα ταξίδια για τους αγώνες δεν μας κάνουν καλό».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ