30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Στρέλνιεκς: «Δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ένας από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Το δικό του καλό αγωνιστικό πρόσωπο θα είναι ένα μεγάλο συν για τους «ερυθρόλευκους» στη νέα συνάντηση των δύο ομάδων αυτή τη φορά στο ΣΕΦ και το γνωρίζει και ο ίδιος.

«Ήταν τρεις δύσκολες εβδομάδες για εμάς και είμαστε τυχεροί που μπορούμε να έχουμε τόσα παιχνίδια, γιατί έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε, να επανακάμψουμε μέσα από αυτά και να βρούμε το ρυθμό μας», τόνισε ο Στρέλνιεκς, για να προσθέσει απαντώντας σε ερώτηση για την ήττα από τον Παναθηναϊκό και πόσο μπορεί να επηρεάσει: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν έχει να κάνει με έναν αγώνα. Και πριν από αυτό δεν παίζαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Έχουμε το χρόνο να βελτιωθούμε. Τα μεγάλα παιχνίδια έρχονται τώρα και είναι ώρα να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ και δεν γίνεται να βιώσουμε άλλες «χαζές» ήττες».

Σε ότι αφορά την δική του απόδοση και την συνύπαρξη στο παρκέ με τον Βασίλη Σπανούλη, τόνισε: «Θα πρέπει να παίξω καλύτερα, γιατί δεν παίζω στο επίπεδο που μπορώ τον τελευταίο καιρό. Δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ. Πρέπει να δείξω πως μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το υψηλό επίπεδο και θα πρέπει να βρω τον τρόπο να σηκωθώ και να βοηθήσω την ομάδα. Είναι όντως λίγο διαφορετικός ο ρόλος μου τώρα με την επιστροφή του ηγέτη μας, του Σπανούλη, τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να παίζουμε μαζί, να ξαναβρώ το ρόλο μου στην ομάδα, ώστε να μπορώ να βοηθήσω!»

Όσο για το πρόσωπο της Φενέρμπαχτσε, που παρουσιάζεται καλύτερη τις τελευταίες εβδομάδες, μετρώντας πέντε συνεχόμενες νίκες: «Σίγουρα παίζουμε καλύτερα. Όλες οι ομάδες παίζουν καλύτερα. Θα είναι ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτόν στην Τουρκία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ