26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Champions League είναι αλλιώς (pics)

Εντός των συνόρων η ΑΕΚ προέρχεται από τις τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, έχοντας χάσει κατά σειρά από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Στο Basketball Champions League, όμως, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δεν… καταλαβαίνουν από έδρες.

Η «Ένωση», του 3-5 στην Basket League (έχει ηττηθεί και από Περιστέρι και Προμηθέα Πατρών), μεταμορφώνεται μακριά από το ΟΑΚΑ όταν αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει πανηγυρίσει το «διπλό» στα οκτώ από τα τελευταία δέκα εκτός έδρας ματς της και, φέτος, έχει χάσει μόνο στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ. Την Τρίτη (29/01, 19.00) καλείται να περάσει από την«Cido Arena», αντιμετωπίζοντας τη Λιετκαμπέλις, με τους Λιθουανούς να έχουν κερδίσει στα τέσσερα από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια τους στο φετινό BCL, άπαντα μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη των 11π.

Από τις 18 Δεκεμβρίου έχουν να χάσουν στο «σπίτι» τους οι Λιθουανοί, οπότε ηττήθηκαν από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Την είχαν… πατήσει και στην πρεμιέρα, οπότε γνώρισαν την ήττα από την Αντβέρπ. Ο Λούκα Μπάνκι και οι παίκτες του αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (28/01, 08.25) για την Παναβέζις, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Φρανκφούρτη και το Βίλνιους. Η κούραση δεν αναμένεται να αποτελέσει δικαιολογία, είναι άλλωστε συνηθισμένοι στα ταξίδια. Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία πριν από το ματς, τα οποία είναι τα εξής…
-Οι παίκτες του Νέναντ Τσάνακ έχουν κατά μέσο όρο μόλις 4,5 κλεψίματα ανά αγώνα, σκοράροντας κατά μ.ό. 8,9 πόντους, που είναι η χειρότερη επίδοση φέτος στη διοργάνωση.

ΑΕΚ ευστοχεί σε κατά μέσο όρο 6,1 τρίποντα ανά αναμέτρηση στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της στο Basketball Champions League, ενώ είχε μ.ό. 10,5 τρίποντα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της.
Βινς Χάντερ έχει κατά μέσο όρο 20,9π. και 7,6 ριμπάουντ στις τελευταίες εννέα εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, συμπεριλαμβανομένων δύο double double.

Σίμας Γιασάιτις στις τέσσερις νίκες της Λιετκαμπέλις φέτος είχε κατά μέσο όρο 16π., τη στιγμή που στις εννέα ήττες της ο μ.ό. του ήταν 7,4π.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ