26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Στο ύψος της η Εφές

Αφού καρδιοχτύπησε για ένα ημίχρονο, η Εφές επέβαλε το νόμο της και νίκησε τη Μακάμπι στο "Αμπντί Ιπεκτσί" της Κωνσταντινούπολης με 92-87, διατηρώντας τη θέση της μέσα στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, που δίνει εισιτήριο για τα πλέι οφ. Αντίθετα η Μακάμπι μετά και από αυτή την ήττα αποκλείστηκε και μαθηματικά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μακάμπι με πρωταγωνιστές τους Ραντ, Οχαγιόν στην επίθεση και Άιβερσον στην άμυνα κατάφερε να αιφνιδιάσει και να προηγηθεί ακόμα και με διαφορά 8 πόντων (35-27 στο 15'). Πριν τελειώσει το ημίχρονο, όμως, η Εφές κατάφερε να αποβάλει το άγχος της, να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με καθοριστική τη συμβολή του Οσμάν και στο δεύτερο ημίχρονο πήραν... φωτιά τα βαριά όπλα. Πρώτα ο Γκρέιντζερ, που με 12 πόντους στην τρίτη περίοδο συνέβαλε ώστε στο 28' η Εφές να προηγηθεί με 62-52, και μετά ο Ερτέλ, που εκτός από την οργάνωση του παιχνιδιού, ανέλαβε και να "εκτελέσει" τη Μακάμπι στην τελευταία περίοδο. Η ομάδα από το Ισραήλ προσπάθησε με τρίποντα και τον Ραντ να μείνει ζωντανή, μείωσε στους 6 πόντους ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος (84-78), αλλά η Εφές δεν είχε διάθεση να χάσει αυτό το παιχνίδι.

ΚΑΥΤΑ ΕΞΑΣΦΑΙΡΑ: Είναι προφανές πως ο Τζέισον Γκρέιντζερ και ο Τομά Ερτέλ δικαιούνται τη μερίδα του λέοντος από τα εύσημα για τη νίκη της Εφές. Ο πρώτος με τα σουτ του στην τρίτη περίοδο (και συνολικά 22 πόντους) και ο δεύτερος με την παρουσία του συνολικά, αλλά κυρίως στην τελευταία περίοδο (18π. και 8ασ.), τράβηξαν το κάρο από τη λάσπη και γλίτωσαν την ομάδα τους από τις περιπέτειες.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι έδωσε ρεσιτάλ ομαδικότητας μοιράζοντας 27 ασίστ, αλλά έχασε το παιχνίδι, διότι η Εφές πήρε 5 επιθετικά ριμπάουντ παραπάνω (11 έναντι 6), έκανε και 6 λάθη λιγότερα (10 έναντι 16) κι αυτές οι 11 επιθέσεις παραπάνω τής έδωσαν τη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ