21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο τραπέζι η ανταλλαγή του νο 1 του ντραφτ

Πέραν του ότι διεξάγεται την εποχή του κορωνοϊού, ο οποίος έχει ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητα όλου του πλανήτη και άρα και σε αυτή των επαγγελματικών αθλημάτων, το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ παρουσιάζει δύο ακόμα ιδιαιτερότητες. Αφενός δεν φαίνεται να διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο σε ταλέντο και αφετέρου δεν έχει κάποιον αθλητή που να ξεχωρίζει τόσο πολύ από το... σωρό και να θεωρείται περίπου βέβαιη η επιλογή του στο νούμερο 1, όπως συνέβη πέρυσι με τον Ζάιον Ουίλιαμσον.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο οι ομάδες που ευνοήθηκαν από την τύχη και καλούνται να επιλέξουν πρώτες στο ντραφτ, να επιδιώξουν να ανταλλάξουν τα picks τους σε αναζήτηση κάποιου καλύτερου παίκτη στην αγορά. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που έχουν τη νούμερο 1 επιλογή, και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που έχουν τη νούμερο 2, άφησαν κιόλας να εννοηθεί ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

"Αντιμετωπίζουμε με ανοικτό μυαλό όλη τη διαδικασία. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον οργανισμό μας. Κι αυτό σημαίνει ότι είμαστε σχολαστικοί και εξετάζουμε κάθε επιλογή. Το ντραφτ, τις ανταλλαγές, τη free agency, τα πάντα", δήλωσε ο Γκέρσον Ρόσας, πρόεδρος των Τίμπεργουλβς, οι οποίοι λέγεται ότι θέλουν πολύ να πάρουν από τους Σανς τον Ντέβιν Μπούκερ και πιθανόν να χρησιμοποιήσουν το νούμερο 1 του ντραφτ γι' αυτό τον σκοπό.

Κι ο general manager των Ουόριορς, Μπομπ Μάγερς, ουσιαστικά εξέπεμψε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να μαζέψουν πολλές πληροφορίες πριν τελικά αποφασίσουν τι θα κάνουν. 

Το πρόβλημα για όλες τις ομάδες του ΝΒΑ είναι πως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, να δουλέψουν και να συζητήσουν με τους παίκτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ. Κι αυτό, σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει κάποιο προφανές σούπερ ταλέντο, αναγκάζει πολλές από αυτές, ειδικά όσες έχουν άμεσες ανάγκες ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις, να αναζητήσουν στην αγορά πιο έτοιμους παίκτες προσφέροντας ως αντάλλαγμα τα draft picks τους. Κάτι που πάντα γινόταν, για να είμαστε ειλικρινείς, όχι όμως τόσο συχνά όσον αφορά τις πρώτες επιλογές του ντραφτ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη την ιστορία του ΝΒΑ μόνον επτά φορές ομάδα που είχε τη νούμερο 1 επιλογή προχώρησε σε ανταλλαγή της. Η τελευταία ήταν το 2017 όταν οι Σέλτικς συναίνεσαν σε τριπλή ανταλλαγή με Σίξερς και Κινγκς προκειμένου να πάει το νούμερο 1 στη Φιλαδέλφεια και να επιλέξει η ομάδα της Βοστόνης στο νούμερο 3. Οι Σίξερς ήθελαν οπωσδήποτε τον Μαρκέλ Φουλτζ και τον πήραν στο 1, άσχετα αν στην πορεία αυτή η επιλογή δεν τους βγήκε. Αντίθετα για τους Σέλτικς ο Τζέισον Τέιτουμ στο νούμερο 3 αποδείχθηκε κελεπούρι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών μέχρι στιγμής, ο γκαρντ του Τζόρτζια Άντονι Έντουαρντς, ο σέντερ του Μέμφις, Τζέιμς Ουάισμαν, και ο αδελφός του Λόνζο Μπολ, ΛαΜέλο Μπολ, είναι οι επκρατέστεροι για τα τρία πρώτα νούμερα του ντραφτ, χωρίς πάντως κανείς από αυτούς να έχει "κλειδωμένη" την παρουσία του στην τριάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ