29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

“Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Τζεντίλε”

Το twitter μεταφέρει εδώ και λίγες ώρες μια φήμη, που αφορά την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να είναι αληθινή. Στο λογαριασμό Transfer Rumors EU έχει γίνει ανάρτηση σύμφωνα με την οποία η Ένωση ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε!

Ο διεθνής Ιταλός μετά την καταστροφική γι' αυτόν περσινή χρονιά, που δεν μπόρεσε να παίξει μπάσκετ ούτε στον Παναθηναϊκό ούτε στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ έχασε και τη θέση του στην Εθνική Ιταλίας, φάνηκε να βρίσκει φέτος τον εαυτό του κάνοντας μια πολύ καλή σεζόν με τη Βίρτους Μπολόνια (16,8π., 6,3ρ.).

Είναι ελεύθερος αυτή την εποχή, αφού το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Βίρτους πέρυσι ήταν μονοετές, και λογικά το κασέ του παραμένει αρκετά υψηλό για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται πράγματι η Ένωση να ενδιαφέρεται γι' αυτόν. Για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η παρουσία του Λούκα Μπάνκι στην ομάδα. Με αυτόν προπονητή ο Τζεντίλε έκανε δύο από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στο Μιλάνο, ενώ κέρδισε και ένα πρωτάθλημα το 2014. Γνωρίζονται άριστα, έχουν καλή σχέση, επομένως αν τεθεί θέμα να έρθει στην ΑΕΚ, ο Μπάνκι ξέρει πώς να του μιλήσει και ενδεχομένως να τον πείσει. Ίσως και για τον Τζεντίλε να αποτελεί επιπλέον κίνητρο να δουλέψει ξανά με αυτόν τον προπονητή.

Ο δεύτερος λόγος αφορά τη στασιμότητα που υπάρχει στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι ο διεθνής φόργουορντ συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα της ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν, όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτόν ως τώρα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά προκύπτει πως δεν υπάρχει  και βιασύνη για να γίνει κουβέντα μαζί του, τη στιγμή μάλιστα που οι άνθρωποι της Ένωσης γνωρίζουν ότι ο Βασιλόπουλος έχει στα χέρια του μια πολύ καλή πρόταση από το Περιστέρι, την οποία σκέφτεται σοβαρά να αποδεχθεί.

Αν αρχικά η ΑΕΚ ήθελε τον Βασιλόπουλο και τώρα δεν βιάζεται να τον κλείσει, είναι πολύ πιθανό να έχει προκύψει άλλος στόχος για τη θέση «3», όπου αγωνίζεται ο διεθνής φόργουορντ. Κι αυτός μπορεί να είναι ο Τζεντίλε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ