24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

“Break” και η Νταρουσάφακα (Vids)

Η Νταρουσάφακα έκανε απόψε αυτό που έδειξε πως μπορούσε να κάνει προχθές. Ξεκίνησε καλύτερα, τελείωσε καλύτερα στο παιχνίδι και έκανε το break στη Μαδρίτη, επικρατώντας της Ρεάλ 84-80, με τη σειρά να πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη με το 1-1. Η "βασίλισσα" γύρισε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, κυρίως με τα τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ, στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως είχε 0/11, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν την τύχη να έχουν τρεις παίκτες σε εξαιρετική μέρα: Τον Ουαναμέικερ, τον Ουίλμπεκιν και τον Ζίζιτς! 

Ο αγώνας έδειχνε να είναι «κόπια» του πρώτου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με την Νταρουσάφακα να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και το δικό της παιχνίδι «κλείνοντας» τον Σέρχιο Γιουλ, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και επιλέγοντας να «χτυπήσει» με διαφορετικούς παίκτες. Προηγήθηκε μέχρι και με τέσσερις πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο καταγράφηκαν και τέσσερις ισοπαλίες. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως δεν μπορούσαν να προσπεράσει. Για να γίνει αυτό έπρεπε να περιμένει το δεύτερο μισό, αφού οι Τούρκοι κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ζίζιτς απόλυτο πρωταγωνιστή, να δίνει βοήθειες στους Ουαναμέικερ, Ουίλμπεκιν και Χαραγκόντι. Η Νταρουσάφακα έφτασε στο +9 (25-34, 16’), οι Ισπανοί αντέδρασαν κάπως, ο Ράντολφ μείωσε (34-37, 18’) για να κλείσει το πρώτο μισό 38-44 με ένα τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή από τον Ουίλμπεκιν.

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν αυτός που επέστρεψε πιο αποφασισμένος από τον οποιονδήποτε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης. Η Νταρουσάφακα έκανε το λάθος να του αφήσει ελάχιστο χώρο και ο Ισπανός γκαρντ δεν χρειάζεται και κάτι περισσότερο. Με τους Αγιόν, Τέιλορ, Ράντολφ και Ματσιούλις δίπλα του να κυνηγούν σε κάθε φάση και στην άμυνα, αυτός ανέλαβε να εκτελέσει από την περιφέρεια: Μέτρησε 5/7 τρίποντα, έδωσε το πρώτο προβάδισμα με δύο συνεχόμενα στη Ρεάλ (49-47, 22’) και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ως το 59-53 και το 64-58 (27’). 

Ο Ουαναμέικερ ανέλαβε να απαντήσει, ο Άντερσον ακολούθησε (66-63, 28’), με τον Ούιλμπεκιν να μειώνει στους δύο (68-66, 29’). Ουίλμπεκιν και Ουαναμέικερ ήταν αυτοί που έδωσαν και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με την άμυνα στον Γιουλ να ανεβαίνει και πάλι (68-70, 31'30''). Οι Ισπανοί ισοφάρισαν για μία ακόμη φορά (74-74, 36'30''), αλλά βρέθηκαν και πάλι στο -4 (74-78, 37'30''), καθώς οι Τούρκοι είχαν πολλές λύσεις και μπορούσαν να "χτυπήσουν" τόσο από μακριά, όσο και μέσα από τη ρακέτα. Μία εντυπωσιακή τάπα του Ρούντι Φερνάντεθ έδωσε το δικαίωμα στη Ρεάλ να ισοφαρίσει από τη γραμμή (από την οποία υπέφερε όλο το βράδυ) με τον Γκουστάβο Αγιόν του 45% να έχει 2/2 για το 78-78 (38'53'').

Η Νταρουσάφακα πήρε τα ριμπάουντ από τα άστοχα σουτ της Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασε στο +4 (78-82, 48'' πριν τη λήξη), Γιουλ και Κάρολ αστόχησαν, ο Λούκα Ντόντσιτς έκλεψε και ο Ράντολφ έγραψε το 80-82.

 

Ο Ουαναμέικερ κέρδισε το φάουλ, ήταν με τη σειρά του εύστοχος, έγραψε το 80-84 με 6'' για το τέλος και αυτό ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ