22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη «μάχη» της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ

Την προσπάθειά του για πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League θα ξεκινήσει την Τρίτη (06/03, 19.30) ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας την Καρσίγιακα στο κλειστό της Πυλαίας.

Οι Θεσσαλονικείς θα ριχθούν πρώτοι, από ελληνικής πλευράς, στη «μάχη» των πλέι οφ της φάσης των «16» της διοργάνωσης, παίζοντας στο πρώτο -από τα δύο- ματς εντός έδρας με το συγκρότημα της Σμύρνης. Ο επαναληπτικός θα ακολουθήσει μία εβδομάδα μετά (14/03, 19.00) στο «Mustafa Kemal Atatürk Karsiyaka Spor Salonu». Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θα επιχειρήσουν να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης, στοχεύοντας στη νίκη και μάλιστα με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, προκειμένου να έχουν πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού επί τουρκικού εδάφους.

Με ρεκόρ 10-4 στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, αντί 7-7 του ΠΑΟΚ, η Καρσίγιακα προέρχεται από νικηφόρο σερί τεσσάρων νικών στη διοργάνωση, αλλά στο εγχώριο πρωτάθλημα υπέστη «βαριά» ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Νταρουσάφακα. Ταξίδεψε στη χώρα μας χωρίς δύο παίκτες της, τους τραυματίες Μπάιρον Άλεν και Εγκέμεν Γκιουβέν, με τον προπονητή της Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς να διατηρεί χαμηλούς τους τόνους, δηλώνοντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μοναδική απουσία για τους Θεσσαλονικείς, από την προπόνηση της Δευτέρας (05/03) στο «PAOK Sports Arena», ήταν ο νεαρός Δημήτρης Καραμανώλης που ταλαιπωρείται από ίωση. Αμφότερες οι ομάδες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους το πρωί ανήμερα του αγώνα (05/03), με πρωινό χαλάρωμα.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του BCL:

Τρίτη 06/03
19.30 ΠΑΟΚ-Καρσίγιακα (Τουρκία) ΕΡΤ3
19.30 Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)-Μονακό (Γαλλία) Novasports 1HD

Τετάρτη 07/03
19.00 Νεπτούνας (Λιθουανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) Novasports 1HD
19.30 ΑΕΚ-Νίμπουρκ (Τσεχία)
21.00 Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Λούντβιγκσμπουργκ Novasports 5HD
21.00 Μπαϊρόιτ (Γερμανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) Novasports 4HD
21.30 Ναντέρ (Γαλλία)-Μπάνβιτ (Τουρκία) Novasports 3HD
21.30 Μούρθια (Ισπανία)-Τενερίφη (Ισπανία) Novasports 3HD

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ