25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Στην τελική ευθεία για το Copa del Rey

Η μάχη φουντώνει για μια από τις τέσσερις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στο Copa del Rey της Μάλαγα. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σαραγόσα και η οικοδέσποινα Ουνικάχα έχουν τσεκάρει τα εισιτήριά τους, αλλά από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ανοιχτά με πολλούς ... μνηστήρες να διεκδικούν μια θέση στο... καρέ. Στη μάχη υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ανάμεσα στους διεκδικητές βρίσκονται ο Γιώργος Μπόγρης, ο Νίκος Ζήσης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Φώτης Κατσικάρης και ο Κώστας Βασιλειάδης.

*Ρεάλ Μαδρίτης (1η, 12-2)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πρώτη που προκρίθηκε και μαθηματικά, βρίσκεται στο 12-2 και με τη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Μόρα Μπανκ Ανδόρρα έχει σίγουρα θέση στην πρώτη τετράδα, η οποία θα της δώσει αντίπαλο μια από τις ομάδες που θα βρεθούν στις θέσεις 5-8 με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Κι όλα αυτά ενώ ετοιμάζεται για το El Clasico.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, Βαλένθια, ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

*Μπαρτσελόνα (2η, 11-3)

Η νίκη επί της Χοβεντούτ Μπανταλόνα του Νίκου Ζήση, της έδωσε μια θέση στην τελική φάση του Κυπέλλου. Αυτό που κυνηγά τώρα είναι μια θέση στην πρώτη τετράδα που θεωρητικά θα της δώσει έναν πιο αδύναμο αντίπαλο στα προημιτελικά. Αν νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει πετύχει και αυτόν τον στόχο. Θέση στις τέσσερις πρώτες της κορυφής θα έχει ακόμη κι αν ηττηθεί, αλλά παράλληλα ηττηθεί και η Σαν Πάμπλο Μπούργος.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: Ρεάλ Μαδρίτης, ΣΑΝ ΠΑΜΠΛΟ ΜΠΟΥΡΓΟΣ, Μπιλμπάο.

*Σαραγόσα (3η, 11-3)

Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα στην Ισπανία έχει και μια ομάδα ευχάριστη έκπληξη. Φέτος στο ρόλο αυτό βρίσκεται η Σαραγόσα. Είναι στην τρίτη θέση με ρεκόρ 11-3, έχει προκριθεί στο Copa Del Rey και θα είναι και στις τέσσερις πρώτες αν νικήσει την Μπασκόνια, ή αν χάσει από την Μπασκόνια και ταυτόχρονα ηττηθεί και η Σαν Πάμπλο Μπούργος.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: Μπασκόνια, ΜΟΡΑΜΠΑΝΚ ΑΝΔΟΡΡΑ, Ιμπεροστάρ Τενερίφη

*Ιμπεροστάρ Τενερίφη (4η, 9-5)

Η νίκη στο ντέρμπι των Καναρίων έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην Ιμπεροστάρ Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη. Μπροστά της έχει ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στη Βαλένθια εκτός έδρας. Αν νικήσει θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στο Copa del Rey, υπό συνθήκες, καθώς θα πρέπει επίσης να να ηττηθεί η Μπιλμπάο ή αν ηττηθούν ταυτόχρονα Γκραν Κανάρια και Μπασκόνια. Αν ηττηθεί η αγωνία θα παραταθεί.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΒΑΛΕΝΘΙΑ, Φουενλαμπράδα, Σαραγόσα

Σαν Πάμπλο Μπούργος (5η, 8-6)

Η Σαν Πάμπλο Μπούργος έχει μια καθοριστική αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια εκτός έδρας, η οποία διεκδικεί επίσης την πρόκριση. Οι πιθανότητές της για πρόκριση αυξάνονται αν πάρει τη νίκη αυτή την εβδομάδα.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ, Μπαρτσελόνα, ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ

*Βαλένθια (6η 7-6)

Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα και προβλήματα, μετά από φήμες ακόμη και για απομάκρυνση του Χαουμέ Πονσαρνάου από την τεχνική ηγεσία, η Βαλένθια έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για μια θέση στο Copa del Rey, είναι στην καλύτερή της κατάσταση. Βρίσκεται στο 7-7 με πολύ καλό goal average στο (+89) που είναι το μεγάλο της ατού απέναντι στους αντιπάλους της.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: Ιμπεροστάρ Τενερίφη, ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, Χοβεντούτ Μπανταλόνα

*Μπασκόνια (7η, 7-7)

Η αλλαγή προπονητή με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να διαδέχεται τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς μετά την εντός έδρας ήττα από την Σαν Πάμπλο Μπούργος ελπίζουν οι Βάσκοι πως θα φέρει και τα αποτελέσματα που θα τη στείλουν στο Copa del Rey. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και σίγουρα αυτό το περίφημο Caracter Baskonia θα πρέπει να βγει στο παρκέ για να τα καταφέρουν.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΣΑΡΑΓΟΣΑ, Μανρέσα, ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

*Μπανταλόνα (8η, 7-7)

Έχει τρεις συνεχόμενες ήττες και έχει χάσει έδαφος, αλλά από τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις της οι δύο είναι εντός έδρας με ομάδες που επίσης διεκδικούν μια θέση στην οχτάδα. Η αποστολή της είναι δύσκολη, καθώς και ο συντελεστής είναι αρνητικός.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΜΟΡΑΜΠΑΝΚ ΑΝΔΟΡΡΑ, Μούρθια, ΒΑΛΕΝΘΙΑ

*Μπιλμπάο (9η, 7-7)

Η νίκη επί της Ρεάλ Μπετίς Σεβίλλης και ένα όχι και τόσο δύσκολο πρόγραμμα τους δίνει πιθανότητες για πρόκριση, υπό συνθήκες και με συγκεκριμένους συνδυασμούς.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΜΟΥΡΘΙΑ, Εστουδιάντες, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

*ΜόραΜπανκ Ανδόρρα (10η, 7-6)

Τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τη ΜόραΜπανκ Ανδόρρα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ιμπεροστάρ Τενερίφη, αλλά και τον τραυματισμό του Μούσα Ντιανιέ Η βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης την οδήγησε από το +17 στο -16 στη διαφορά πόντων και αυτό την φέρνει με το ένα πόδι εκτός Κυπέλλου. Αν, όμως, κάποια ομάδα στοιχηματίζεις πως θα παλέψει ως το τέλος είναι αυτή.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: Χοβεντούτ Μπανταλόνα, Σαραγόσα, ΜΑΝΡΕΣΑ

Ουνικάχα Μάλαγα (11η, 7-7)

Παρά το ότι βρίσκεται στην 11η θέση και έχει αρνητικό συντελεστή οι πιθανότητές της είναι ζωντανές, καθώς θεωρητικά (πάντα) το πρόγραμμά της είναι αρκετά βατό, ώστε να πάρει τις νίκες που χρειάζεται. Από την άλλη θα πρέπει να περιμένει και αποτελέσματα άλλων αγώνων.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ, Ομπραντόιρο, ΜΟΥΡΘΙΑ

Γκραν Κανάρια (12η, 7-7)

Η ήττα από την Ιμπεροστάρ Τενερίφη στο ντέρμπι των Καναρίων της στοίχισε. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο εδώ, καθώς υπάρχουν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Φώτης Κατσικάρης στην ομάδα. Χειρότερο και από την ήττα ήταν ίσως αυτή η διαφορά 21 πόντων με την οποία ηττήθηκε και την έφερε στο -20. Χρειάζεται νίκες ώστε να φτάσει στον αγώνα με την Μπασκόνια με ελπίδες για πρόκριση.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: Σαν Πάμπλο Μπούργος, ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ, Μπασκόνια

Ομπραντόιρο (13η, 6-8)

Αν και βρίσκεται ένα μεγάλο βήμα πίσω και στο -81 η Ομπραντόιρο μαθηματικά έχει ελπίδες πρόκρισης. Θέλει τουλάχιστον δύο νίκες στα παιχνίδια που υπολείπονται και ευνοϊκά αποτελέσματα στους άλλους αγώνες. Μην ξεχνάμε πως είναι μια ακόμη ομάδα με ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω Κώστα Βασιλειάδη.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: Εστουδιάντες, ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ, Σαν Πάμπλο Μπούργος

Μανρέσα (14η, 5-9)

Το τρίποντο του Τούλσον μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι για την Μανρέσα, αν και τον δρόμο της ως το κύπελλο δεν τον λες και ... λεωφόρο. Πολύ δύσκολα θα φτάσει στην πρόκριση, μαθηματικά έχει ελπίδες, αλλά έχοντας και δύο αγώνες εκτός έδρας τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα για τη Μανρέσα.

Αντιμετωπίζει κατά σειρά τις: ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ, ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ, ΜόραΜπανκ Ανδόρρα

*Η Μούρθια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και του Ντούσαν Σάκοτα, η Εστουδιάντες, η Φουενλαμπράδα και η Ρεάλ Μπέτις έχουν μαθηματικά αποκλειστεί από τη συνέχεια.

*Με κεφαλαία όταν οι αγώνες είναι εκτός έδρας.

Κατάταξη

1.Ρεάλ Μαδρίτης 12-2

2.Μπαρτσελόνα 11-3

3.Σαραγόσα 11-3

4.Ιμπεροστάρ Τενερίφη 9-5

5.Σαν Πάμπλο Μπούργος 8-6

6.Βαλένθια 7-7

7.Μπασκόνια 7-7

8.Μπανταλόνα 7-7

9.Μπιλμπάο 7-7

10.ΜόραΜπανκ Ανδόρρα 7-7

11.Ουνικάχα Μάλαγα 7-7

12.Γκραν Κανάρια 7-7

13.Ομπραντόιρο 6-8

14.Μανρέσα 5-9

15.Μούρθια 4-10

16.Εστουδιάντες 4-10

17.Φουενλαμπράδα 4-10

18.Ρεάλ Μπέτις 3-11

 

ACB Photo / M. Pozo

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ