24.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Στα πράσινα ο Λάνγκφορντ (pics)

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έφθασε στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, το πρωί της Κυριακής (19/08), φορώντας ένα πράσινο μπλουζάκι.

Χαμογελαστός, παρά την κούραση από το υπερατλαντικό ταξίδι, πάτησε επί ελληνικού εδάφους ο 34χρονος γκαρντ. Ο Αμερικανός θα δώσει κανονικά το παρών στο πρώτο «ραντεβού» των «πρασίνων» για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που ορίστηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ για τη Δευτέρα (20/08) στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τον καθιερωμένο εργομετρικό έλεγχο κι εν συνεχεία θα αναχωρήσουν για την Πορταριά του Πηλίου, όπου θα λάβει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

«Φυσικά είμαι έτοιμος. Σε οποιαδήποτε ομάδα πρέπει να προσαρμοστείς. Μπορώ ακόμα να παίξω στο ένας εναντίον ενός, να σουτάρω, αλλά οι ομάδες προσαρμόζονται και περιμένω να δω πώς θα με εντάξει στο σύστημα ο κόουτς Πασκουάλ», ανέφερε λίγο μετά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Κιθ Λάνγκφορντ. Είπε ακόμα...

Για την παρουσία του στην Κίνα, με τους Σεντζέν Λέοπαρντς: «Δεν θα έλεγα ότι ήταν λάθος, μάλλον μία κακή επιλογή το να πάω πέρυσι στην Κίνα. Κάποιες φορές η ζωή σού δίνει μία δεύτερη ευκαιρία και χαίρομαι που την είχα».

Για το στόχο πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας: «Όταν παίζεις σε έναν τέτοιο σύλλογο αυτός είναι ο στόχος κάθε χρόνο κι αυτό αποδεικνύεται από τους τίτλους. Για εμένα ως παίκτης και για κάθε παίκτη αυτού του επιπέδου το Φάιναλ Φορ είναι ο στόχος, είναι κάτι που δεν έχω καταφέρει, αλλά πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Έχω να μάθω πολλά από αυτή την ομάδα».

Για το ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τους ποιοτικούς συμπαίκτες του: «Σε πολλά σημεία της καριέρας μου έχω παίξει σε καλές ομάδες. Το 2012 ήμουν στην Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ, οπότε ηττηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Πάντα θέλω να είμαι σε μια ομάδα με συστήματα και ρόλους. Παλιότερα ήμουν στο κολέγιο του Κάνσας, μια εξαιρετική ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες, οπότε μπορώ να καταλάβω το ρόλο μου».

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είμαι ενθουσιασμένος, ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Επίσης είμαι περίεργος, γιατί έχω ακούσει πολλές ιστορίες για παιχνίδια με κλειστές πόρτες (γέλια), οπότε τα περιμένω με ενδιαφέρον».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από εκείνον: «Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις, αλλά αυτό που πρέπει να περιμένει είναι ότι θα είμαι ο εαυτός μου. Θα είμαι ο παίκτης που ήμουν πάντα, θα αποδείξω σε τι επίπεδο είμαι και ότι μπορώ να παίξω μαζί με σπουδαίους παίκτες. Υπήρξε πολλή κριτική, αλλά δεν είμαι ο παίκτης που θα βγει στο γήπεδο και θα σουτάρει εκατό φορές την μπάλα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ