23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σταματά την “εισαγωγή” νεαρών παικτών η Βαλένθια

Η Βαλένθια είναι μία από τις ισπανικές ομάδες που δίνει μεγάλη σημασία στις υποδομές και στις ακαδημίες της. Οι εγκαταστάσεις L' Alqueria είναι αντικείμενο ζήλειας από όλους τους μπασκετικούς και φιλοξενούν εκτός από προπονήσεις της πρώτης ομάδας και όλες τις "μικρές" ομάδες αγοριών και κοριτσιών. Η ομάδα προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση: Να σταματήσει τις μεταγραφές νεαρών αθλητών και αθλητριών από ξένες χώρες.

Είναι μια πρακτική ιδιαίτερα συνηθισμένη στην Ισπανία. Οι ανιχνευτές ταλέντων των ομάδων αναζητούν παίκτες από όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και εσχάτως την Αφρική. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από βασικότερα παραδείγματα με παίκτες από πολλές χώρες και ηπείρους στο παιδικό και εφηβικό της τμήμα. Ο διευθυντής του σχετικού προγράμματος της Βαλένθια, Χοσέ Πουέντες ήταν αυτός που ανακοίνωσε αυτή την απόφαση.

"Μπορεί με την απόφασή μας να μην κάνουμε εισαγωγή ταλέντων να μην πολεμάμε με τα ίδια όπλα όπως άλλες ομάδες, όπως λένε συχνά και οι προπονητές μας, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Θα πρέπει να δούμε τις ευκαιρίες που γεννά αυτή η απόφασή μας, δίνοντας περισσότερο χώρο και εμπιστοσύνη στους νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες από την Ισπανία για να δημιουργήσουμε το αύριο. Η απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε παίκτες από τα δικά μας παιδιά εδώ".

Η Βαλένθια θα μπορεί να υπογράψει ξένους παίκτες μόνο αν έχουν ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο και παρουσία στην Ισπανία. Απαραίτητη παρένθεση για να καταλαβαίνουμε και τα μεγέθη. Ο προϋπολογισμός σε όλη αυτή την προσπάθεια για φέτος, για τις Ακαδημίες είναι 1.6 εκατομμύρια ευρώ. Τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι! "Υπάρχουν άλλες ομάδες που δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα στα αντίστοιχα τμήματα υποδομής τους, αλλά δεν το λένε δημοσίως", τόνισε ο Πουέντε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ