19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σούλερ : «Πρέπει να βγω μπροστά…»

Το τρίτο του παιχνίδι ενόψει του πρωταθλήματος της Basket League θα δώσει ο Άρης, ο οποίος υποδέχεται το άλλο Σάββατο (5/12) τον Προμηθέα Πατρών.

Ο Τζαμάλ Σούλερ, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε το πρωτάθλημα (6 π., 3 ασίστ), σε συνέντευξη του έδειξε πόσο απαιτητικός είναι από τον εαυτό του  και γνωρίζει πολύ καλά ότι στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν η εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική του αξία. Σε συνέντευξη τόνισε ότι θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και πρωτοβουλίες, ώστε να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες τον επόμενο μήνα.

Ο 34χρονος παίκτης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας και στα προβλήματα που προκαλεί και στον αθλητισμό, στην αγωνιστική απραξία του τρέχοντος μήνα, στον επερχόμενο αγώνα με τον Προμηθέα, αλλά και στα μηνύματα που λαμβάνει από τους φίλους των «κίτρινων».

Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση με τον κορονοϊό που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα;

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους και παράλληλα μια απρόβλεπτη κατάσταση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πως θα εξελιχθεί για καθέναν που έχει νοσήσει. Κάποιοι το περνούν με ήπια συμπτώματα, κάποιοι άλλοι χρειάζεται να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο για να το ξεπεράσουν. Προσεύχομαι για όλον τον κόσμο και θα πρέπει άπαντες να μείνουν ασφαλείς και να μείνουν στα σπίτια τους, όσο περισσότερο γίνεται. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα και θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί για να το αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ο Άρης έχει δώσει μέχρι τώρα τρεις επίσημους αγώνες σε δυο μήνες. Πόσο σας έχει επηρεάσει αυτή η παρατεταμένη περίοδος απραξίας;

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, ειδικά για παίκτες, όπως εγώ, που δεν έχουμε βρει ρυθμό μέχρι τώρα και δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Παίξαμε ένα παιχνίδι τον Σεπτέμβριο, ένα τον Οκτώβριο, ένα το Νοέμβριο και ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις αρχές του Δεκέμβρη. Δεν μπορείς έτσι να αποκτήσεις έναν καλό ρυθμό. Βλέπουμε ομάδες στο πρωτάθλημα, οι οποίες δεν παίζουν καλά και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να μείνουμε ασφαλείς και να δουλεύουμε στις προπονήσεις για να εμφανιστούμε καλύτεροι. Χαίρομαι που δυο μέλη της ομάδας μας, τα οποία νόσησαν από κορονοϊό, επέστρεψαν στις προπονήσεις, υγιείς. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία ως ομάδα και να κεφαλοποιήσουμε τη νίκη επί του Ηρακλή».

Πόσο δύσκολη είναι για έναν αθλητή η ρουτίνα των προπονήσεων για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, χωρίς επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις;

«Είμαι ένας παίκτης, με μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία και προσωπικά θα με βοηθήσει να δουλέψω καθημερινά στην προπόνηση στο σουτ και να βελτιώσω την ευστοχία μου. Η έλλειψη επίσημων αναμετρήσεων μού δίνει περισσότερο χρόνο για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω και να εμφανιστώ καλύτερος τον επόμενο μήνα, στον οποίο τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα».

Πρωταγωνίστησες μαζί με τον Mario Chalmers στο video που ετοίμασε η ομάδα για την προώθηση των εισιτηρίων διαρκείας. Έχεις γίνει δέκτης και μέσω των λογαριασμών σου στα social media της μεγάλης δίψας των φίλων του Άρη να δουν την ομάδα να κερδίζει και να έχει μια πετυχημένη χρονιά;

«Φυσικά. Έχουμε μια ομάδα, η οποία έχει τις δυνατότητες να πραγματοποιήσει μια καλή σεζόν. Τον Δεκέμβριο, όπως είπα, θα δώσουμε αρκετούς αγώνες. Είμαι χαρούμενος, γιατί μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δείξαμε αντίδραση και νικήσαμε τον Ηρακλή. Αν είμαστε υγιείς, μπορούμε να πετύχουμε κι άλλες νίκες και να προσφέρουμε χαρά στους οπαδούς μας, οι οποίοι μας στηρίζουν με όποιον τρόπο μπορούν, παρότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο. Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είχε καλές σεζόν. Όλοι οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να αλλάξει αυτό και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας, που θέλει να βλέπει την ομάδα να αποδίδει καλό μπάσκετ και να κερδίζει».

Επόμενη αναμέτρηση για τον Άρη είναι στις 5 Δεκεμβρίου, εντός έδρας με τον Προμηθέα. Ποιο είναι το σχόλιο σου;

«Είναι μια καλή ομάδα, η οποία συμμετέχει σε μια απαιτητική διοργάνωση, όπως το Eurocup. Εμείς θέλουμε να δώσουμε αξία στη νίκη επί του Ηρακλή και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την έδρα μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το σίγουρο είναι ότι ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα παίξουμε και πάλι έναν επίσημο αγώνα. Θα είμαστε πεινασμένοι και θα παλέψουμε για τη νίκη».

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα της Basket League έκανες την αυτοκριτική σου, γράφοντας ότι δεν έπαιξες καλά και ότι έχεις επιπλέον κίνητρο να δείξεις ένα καλύτερο πρόσωπο...

«Η αλήθεια είναι τόσο στον αγώνα με το Μεσολόγγι, όσο και σ’ αυτόν που ακολούθησε με τον Ηρακλή, δεν ήμουν καθόλου καλός και δεν βοήθησα την ομάδα. Εξαρτάται από μένα να γίνω πιο αποτελεσματικός και να έχω μεγαλύτερη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι. Πιστεύω πως αυτό θα έρθει, με την πάροδο του χρόνου. Και όσο η ομάδα νικά, δεν θα με απασχολεί αρκετά, αν θα σκοράρω πολύ, διότι υπάρχουν πολλοί καλοί και έμπειροι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ηγέτη. Θα πρέπει να αναλάβω περισσότερες ευθύνες και πρωτοβουλίες. Να μην περιμένω τους συμπαίκτες μου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μένα στην επίθεση, αλλά να γίνω περισσότερο επιθετικός. Θα βάλω περισσότερη πίεση στον εαυτό μου. Είμαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου. Θα πρέπει να βγω μπροστά, να πάρω περισσότερα σουτ και να γίνω πιο παραγωγικός, βοηθώντας περισσότερο την ομάδα και δίνοντας λύσεις, τις οποίες χρειάζεται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ