26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σλούκας: “Περίεργο το παιχνίδι με τη Φενέρ για μένα”

Ο Κώστας Σλούκας είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους γκαρντ. Κι έγινε τέτοιος στα πέντε χρόνια που έπαιξε στην Φενερμπαχτσέ. Εκεί φινίρισε το παιχνίδι του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον έμαθε πώς να είναι ηγέτης στο παρκέ. Κι όταν ο Ζοτς έφυγε, έφυγε κι αυτός. Στο μεταξύ είχε κερδίσει μία φορά την Ευρωλίγκα, τρεις το τουρκικό πρωτάθλημα και αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους της τουρκικής ομάδας.

Είναι προφανές πως η επιστροφή του Σλούκα στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την Φενερμπαχτσέ από τότε που έφυγε, είναι το γεγονός του αγώνα που θα δώσει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός. Κι όσο κι αν δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, ο διεθνής γκαρντ είναι λογικό να κουβαλά κάποιο συναισθηματικό φορτίο.

"Πάνω απ' όλα βάζω την ομάδα, όπως πάντα. Πρέπει να κερδίσουμε σε ένα περίεργο παιχνίδι για εμένα. Είναι περίεργο, γιατί γυρίζω σε ένα μέρος όπου για πέντε χρόνια ήταν σπίτι μου. Για 40 λεπτά θα θέλω να κερδίσω τη Φενέρ και ελπίζω να το καταφέρουμε. Σίγουρα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί δεν έχει και κόσμο. Η Φενέρ δείχνει ότι δεν πατάει καλά στα τελευταία παιχνίδια και αυτό είναι ευκαιρία για εμάς ώστε να το εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε μία καλή εκτός έδρας νίκη", δήλωσε ο Σλούκας λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο με την αποστολή του Ολυμπιακού. Και προσπάθησε να εξηγήσει τι δεν πάει καλά στη Φενέρ αυτό τον καιρό:

"Νομίζω ότι δουλεύουν αρκετά καλά, αλλά το θέμα είναι πως υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής και ίσως να μην έχουν ταιριάξει με τη φιλοσοφία του. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Απλά δείχνουν ότι είναι αρκετά χαμηλά για την αξία τους και την ποιότητα τους. Έχουν ποιότητα και ταλέντο".

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε επίσης για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που κρύβει αυτό το παιχνίδι: "Κάθε παιχνίδι είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κερδίζει και να πηγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάθε παιχνίδι κρύβει κινδύνους, είτε παίζεις με τον τελευταίο, είτε με τον πρώτο. Το αποδείξαμε και με τη Ρεάλ και με τη Βαλένθια. Όταν δεν παίζουμε καλά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όταν παίζουμε καλά, οι συνθήκες είναι καλύτερες για να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε ένα γεμάτο καλό παιχνίδι".

Και σχολίασε την απουσία του Πρίντεζη: "Ο Γιώργος είναι από τους ηγέτες της ομάδας, έχει εμπειρία και είναι στα μείον μας η απουσία του. Είναι πάρα πολύ σημαντική".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ