23.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Σκαριόλο: «Δεν είναι από άλλο πλανήτη οι παίκτες»

Η Ισπανία θα αγωνιστεί χωρίς παίκτες της Ευρωλίγκας κόντρα σε Μαυροβούνιο και Σλοβενία με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να εξηγεί πως η ομοσπονδία και η Εθνική ήταν έτοιμες για αυτό το ενδεχόμενο ενώ και οι 16 παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά που βρίσκονται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν έχουμε 16 αρειανούς που ήρθαν από άλλο πλανήτη και φόρεσαν την φανέλα της Ισπανίας. Πολλοί έχουν παίξει στις μικρότερες Εθνικές, έχουν αγωνιστεί σε παλαιότερα πρωταθλήματα και συμμετέχουν στην ACB. Δεν θα είναι δύσκολο να τους εξηγήσουμε την αξία της αλληλεγγύης που διακατέχει για χρόνια την ομάδα. Θα δώσουν το όραμα, την αφοσίωση και το πάθος τους».

Για το ενδεχόμενο κάποιοι να μην αγωνιστούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Πάντα τους υπόσχομαι κάτι που μπορώ να τους δώσου, αν αυτοί που σε καλούν είναι ξεκάθαροι και ειλικρινείς δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για το στιλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσει η Ισπανία: «Ξέρουμε πως δεν έχουμε το πλεονέκτημα στο στατικό παιχνίδι, οπότε θέλουμε να παίξουμε ενεργητική άμυνα για να εξαναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθος κάτι που θα μας επιτρέψει να τρέξουμε. Το παιχνίδι στο χαμηλό ποστ δεν θα είναι το ίδιο όπως άλλες φορές όμως θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τα νέα παιδιά σε αυτό. Δεν αρνούμαστε την ταυτότητα που μας έχει φέρει επιτυχίες. Πρέπει να καταλαβαίνουμε όμως τις ανάγκες της ομάδας και να μην σκεφτόμαστε υπερβολικά τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μόνος του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ