24.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Σεραφέν: “Απέναντι τον μεγάλο Παναθηναϊκό”

O Κέβιν Σεραφέν επέστρεψε στην Ευρώπη, ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα, αλλά διατηρεί κάποιες συνήθειες που έχουν περισσότερο θέση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο Γάλλος σέντερ διαθέτει το προσωπικό του σάιτ, στο οποίο ενημερώνει συχνά πυκνά το δικό του blog, όπως έκανε και σήμερα, ανήμερα της πρεμιέρας του και της Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, εντός έδρας, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και δεν ξέχασε ούτε παλιούς γνώριμους, όπως τον Κρις Σίνγκλετον.

"Γεια σε όλους...

Απόψε, απέναντι στον μεγάλο Παναθηναϊκό, θα παίξω και πάλι στην Ευρωλίγκα. Πριν το τζάμπολ θα ανατρέξω λίγο στο παρελθόν, πριν από έξι χρόνια και στην Βιτόρια όπου βρέθηκα στη διάρκεια του λοκ άουτ στο ΝΒΑ. Έπαιξα μόνο ένα δυο παιχνίδια  πριν επιστρέψω στις ΗΠΑ.

Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Έξι χρόνια έχουν περάσει έχω κερδίσει εμπειρίες, αλλά πάντα έχω το ίδιο κίνητρο και την ίδια διάθεση να παίξω και να κερδίσω τα πάντα.

Η απόφασή μου να υπογράψω στην Μπαρτσελόνα οδηγήθηκε και από την δυνατότητα να κατακτήσω τον τίτλο της Ευρωλίγκας με τα χρώματα της ομάδας και να βοηθήσω να γραφτεί μία ακόμη εκπληκτική σελίδα στην ιστορία αυτής της ομάδας. Αγαπώ τους φιλάθλους στο Παλάου και δεν μπορώ να περιμένω να βρεθώ στο γήπεδο σε λίγες ώρες. Ξέρω πως κάθε φίλαθλος σε ολόκληρο το... Blaugrana Nation θα μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια να πάρουμε τη νίκη και να μας δείξει την αγάπη του στην αρχή της πορείας αυτής προς την διεκδίκηση του τίτλου. 

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, ανακαλύπτοντας καινούρια γήπεδα και συναρπαστικές έδρες, αλλά και αντιμετωπίζοντας άλλους Γάλλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και πρώην συμπαικτών, θα είναι συναρπαστικό. Πριν από μια δεκαετιά έπαιζα στην Α' Κατηγορία Γαλλίας με τον Νάντο ντε Κολό, και δύο χρόνια αργότερα κατακτούσαμε τον τίτλο του πρωταθλητή Γαλλίας με τον Φαμπιέν Κοσέρ. Όταν θα παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή το el clasico το Νοέμβριο, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε λίγο... γλυκό trash talk μεταξύ μας, αλλά το μυαλό μου θα είναι μόνο στη νίκη, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται απέναντί μου.

Απόψε θα αντιμετωπίσω έναν φίλο μου και πρώην συμπαίκτη μου στο ΝΒΑ, τον Κρις Σίνγκλετον. Είμαι χαρούμενος που θα τον ξαναδώ. Είχαμε περάσει πολύ καλά στην D.C.

To να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα δεν θα είναι εύκολο. Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με πολύ ταλέντο για να φτάσουμε στον τίτλο. Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Μπασκόνια, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Φενέρμπαχτσε για παράδειγμα. Έχουν όλες μεγάλα ρόστερ και θα είναι δύσκολο να τις νικήσεις.

Σε αυτή την κανονική περίοδο κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Το τέλειο ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα μας βοήθησε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, όντας αήττητοι σε τρεις αγώνες. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη αρχή.  Η ομάδα έχει πολύ καλή χημεία και είμαστε πολύ ενωμένοι και απολαμβάνουμε να παίζει ο ένας για τον άλλον. Νιώθω πως έχουμε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ παικτών που μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Στο καταλανικό ντέρμπι με την Μπανταλόνα, έδειξε πως είμαστε πολεμιστές που ποτέ δεν παραδίδονται, έχοντας πάντα την επιτυχία στο μυαλό μας. 

Περιμένοντας τον αποψινό αγώνα, θα συνεχίσω να ανακαλύπτω την υπέροχη πόλη της Βαρκελώνης. Τι εκπληκτικός καιρός και ο κόσμος είναι τόσο καλός! Το να είσαι αθλητής σε αυτήν την πόλη είναι προνόμιο!"

Και υπογραφή που βάζει;

"Visca Barça!

Signed,

#frenchsavage"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ