21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σενάρια υποβιβασμού στην Α2

Ο Κολοσσός πήρε τελικά το παιχνίδι στο Λαύριο, αφού στα 31'' που παίχτηκαν την Μεγάλη Τετάρτη ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε με 71-69, ωστόσο δεν άλλαξε πάρα πολύ τα δεδομένα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Α2. Φαβορί για να πέσουν παραμένουν ο Κολοσσός και η Κύμη, ωστόσο πλέον απέκτησε κάποιες μαθηματικές ελπίδες για να σωθεί ο Κολοσσός, ενώ το Λαύριο δεν κρατά αποκλειστικά στα δικά του χέρια την τύχη του. Αν κερδίσει τον Ήφαιστο όμως, κατά 99% θα σωθεί.

Ας δούμε κατ' αρχάς πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις:

11. Ρέθυμνο 32 (25αγ.)
12. Κύμη 32 (25αγ.)
13. Λαύριο 31 (25αγ.)
14. Κολοσσός 29 (24αγ.)

Ο Κολοσσός χρωστά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο για να έχει μαθηματικές ελπίδες για να σωθεί, θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει τους "ερυθρόλευκους". Αν χάσει, δεν ελπίζει σε τίποτα.

Το πρόγραμμα των παραπάνω ομάδων την τελευταία αγωνιστική:

Άρης-Ρέθυμνο
Λαύριο-Ήφαιστος
Παναθηναϊκός-Κύμη
Κολοσσός-ΑΕΚ

Κατόπιν τούτων έχουμε τα εξής:

1)Το Ρέθυμνο πρακτικά έχει σωθεί, όχι όμως και μαθηματικά. Κινδυνεύει να πέσει στην περίπτωση που χάσει από τον Άρη και την ίδια στιγμή η Κύμη νικήσει τον Παναθηναϊκό και το Λαύριο τον Ήφαιστο. Υστερεί στην ισοβαθμία με το Λαύριο και πέφτει. Αντίθετα σε οποιαδήποτε άλλη ισοβαθμία, διπλή, τριπλή ή τετραπλή, ευνοείται και παραμένει στην κατηγορία.

2)Η Κύμη μπορεί να σωθεί μόνο αν νικήσει τον Παναθηναϊκό ή αν χάσει το Λαύριο από τον Ήφαιστο και ο Κολοσσός ένα από τα δύο παιχνίδια που έχει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αν χάσει, κάτι που είναι και το πιθανότερο, και νικήσει το Λαύριο πέφτει, αφού δεν ευνοείται σε καμία απολύτως ισοβαθμία. Ούτε καν με τον Κολοσσό, που είναι κι αυτός καλύτερος σε ισοβαθμία με την ομάδα από την Εύβοια. 

3)Το Λαύριο εξακολουθεί να κρατά την τύχη του στα χέρια του, εφόσον φυσικά η Κύμη χάσει από τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή την περίπτωση, αν νικήσει τον Ήφαιστο, σώζεται. Αν η Κύμη νικήσει τον Παναθηναϊκό, το Λαύριο μπορεί να σωθεί μόνο αν νικήσει τον Ήφαιστο και ταυτόχρονα το Ρέθυμνο χάσει από τον Άρη, αλλά και ο Κολοσσός χάσει ένα από τα δύο παιχνίδια που του μένουν με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αν υπάρξει ισοβαθμία Ρεθύμνου, Λαυρίου, Κολοσσού (με την Κύμη να έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό και να έχει ξεφύγει), πέφτουν Λαύριο και Κολοσσός.

4)Όπως είπαμε, ο Κολοσσός μπορεί να ελπίζει μόνο αν νικήσει και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να χάσουν ταυτόχρονα το Λαύριο από τον Ήφαιστο και η Κύμη από τον Παναθηναϊκό..



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ