19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαρωτική η Λοκομοτίβ, αγχωτικά η Χίμκι

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν επιβλητική στο Καζακστάν, κερδίζοντας με άνεση την Αστάνα στο «SK Velotrack» (50-83), για τη VTB League.

Μακριά από τον καλό εαυτό τους βρέθηκαν οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη, με το Λεωνίδα Κασελάκη να περιορίζεται στους 2π., μαζί με τέσσερα ριμπάουντ και δύο λάθη σε 31.40’, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Τζάστιν Κάρτερ με 17π., συν εννέα ριμπάουντ, δύο ασίστ, αλλά και πέντε λάθη, από τα συνολικά 17 των γηπεδούχων. Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε το συγκρότημα του Σάσα Ομπράντοβιτς, με κορυφαίο όλων τον Τζο Ράγκλαντ με 16π. σε 17.19’, ο οποίος είχε και εφτά ασίστ και δύο ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και 12/27 τρίποντα.

Στο «Khimki Basketball Center», η Χίμκι τα βρήκε… σκούρα απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, αλλά εν τέλει κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, κερδίζοντας με 90-87 στην παράταση. Ο Αλεξέι Σβεντ τελείωσε με 34π., πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, άλλο ένα κόψιμο, αλλά και πέντε λάθη, ενώ ο Μάλκολμ Τόμας είχε 15π., οκτώ ριμπάουντ κι ένα κλέψμο. Ο Στίβαν Γέλοβατς με 32π., 11 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, αλλά και πέντε λάθη, ηγήθηκε των φιλοξενουμένων, που υποχώρησαν στο 2-5.

Ο Γέλοβατς με 2/2 βολές έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, αλλά ο Άντερσον ευστόχησε σε τρίποντο, με 35’’ να απομένουν. Με λέι απ ο Στρέμπκοφ διαμόρφωσε το 72-73, ο Σβεντ έκανε λάθος και ο Στρέμπκοφ με 2/2 βολές έστειλε τη διαφορά στο +3 (72-75), με το Σβεντ να διορθώνει το λάθος του και με 2/2 βολές και τρίποντο να στέλνει το ματς στην παράταση (77-77 κ.α.), ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο εύστοχες βολές από το Στρέμπκοφ. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνήλθαν και έφθασαν στη νίκη, παίρνοντας διαφορά (84-79 στο 43’) την οποία «κράτησαν» μέχρι τη λήξη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ