24.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Σαντ Ρος: “Έμεινα για τα… σουβλάκια”!

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς, που τον ταλαιπώρησε από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας και μπήκε στο αεροπλάνο, που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη για τα δύο φιλικά με την Μπουγιουκτσεκμετσέ (σήμερα) και την Μπαχτσεσεχίρ (το Σάββατο). Ως εκ τούτου, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά σε συνθήκες αγώνα έναν παίκτη που ήταν κομβικός για την ομάδα πέρυσι.

Έναν παίκτη που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, γι' αυτό τον κράτησε η ΑΕΚ και φέτος. Ο ίδιος, μιλώντας στο basketa.gr, εξηγεί γιατί επέλεξε να μείνει και εκφράζει την ανυπομονησία του να παίξει μαζί με τα μεγάλα ονόματα που θα έχει η Ένωση φέτος στο ρόστερ της και την εκτίμηση που έχει στον Ηλία Παπαθεοδώρου. Πάντα με χιούμορ, γιατί εκτός από καλός παίκτης, είνα και ωραίος τύπος...

-Τι σε έκανε να μείνεις στην ΑΕΚ και φέτος;
"Το σουβλάκι και το τζατζίκι! Σοβαρά τώρα... Η ατμόσφαιρα εδώ είναι υπέροχη. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι οπαδοί. Και ήθελα να το ξαναζήσω όλο αυτό. Έτσι είμαι εγώ. Μένω εκεί όπου αισθάνομαι άνετα. Και στην Ελλάδα νιώθω άνετα, οπότε έμεινα".

-Αισθάνεσαι ότι χρωστάς κάτι μετά από μια χρονιά στην ΑΕΚ που, παρά τις αρχικές προσδοκίες, δεν κερδίσατε τίποτα;
"Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι οφείλω κάτι. Φυσικά υπήρξε απογοήτευση εξαιτίας των άσχημων αποτελεσμάτων, αλλά αυτό είναι κομμάτι του μπάσκετ, του αθλητισμού γενικότερα. Ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Ως ομάδα ίσως θα έπρεπε να είχαμε πετύχει κάτι παραπάνω. Αξίζαμε να παίξουμε στο φάιναλ φορ του BCL, αξίζαμε να φτάσουμε μακριά στο Κύπελλο, αξίζαμε να παίξουμε στους τελικούς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, δώσαμε το 1000% των δυνάμεών μας, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι αυτά. Κερδίζεις ή χάνεις στο γήπεδο. Δεν νομίζω πάντως ότι πρέπει να αισθανόμαστε ότι οφείλουμε κάτι σε κάποιον. Κάναμε τη δουλειά μας. Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο, αλλά εμείς τη δουλειά μας την κάναμε".

-Είσαι ένας από τους λίγους που έμειναν από την περσινή ομάδα. Πώς βλέπεις τη φετινή ΑΕΚ;
"Οι εντυπώσεις μου είναι ίδιες. Όλοι είναι πολύ επαγγελματίες. Έχουν υπομονή, γιατί είναι μια καινούρια ομάδα και ξέρουν ότι τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλουμε από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να γνωριστούμε οι παίκτες μεταξύ μας, να γνωριστούμε με τους προπονητές και το επιτελείο, όμως έχω την αίσθηση πως όλοι εργάζονται σκληρά, κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και θα ανταμειφθούμε στη συνέχεια".

-Εκτός από τον Ματσιούλις, φέτος θα έχεις δίπλα σου και κάποιους άλλους έμπειρους και πολύ γνωστούς παίκτες, όπως ο Λάνγκφορντ και ο Σλότερ. Πώς νιώθεις;
"Είναι υπέροχο. Το να παίξω μαζί με αυτούς τους παίκτες θα κάνει καλό στην καριέρα μου, οπότε ανυπομονώ τους δω να παίζουν, ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο μαζί τους και να μάθω όσο περισσότερα γίνεται από αυτούς. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί την ομάδα, να τους βοηθήσω και φυσικά να με βοηθήσουν κι αυτοί να εξελίξω το παιχνίδι μου, να το κάνω καλύτερο. Είναι παίκτες Ευρωλίγκας, οπότε έχουν πολλές εμπειρίες απο το μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι σπουδαίο συναίσθημα να παίζεις δίπλα στον Ματσιούλις, τον Σλότερ, τον Λάνγκφορντ, που ήταν πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα".

-Ποιος θα είναι ο ρόλος σου στην ομάδα φέτος;
"Μετά τη συζήτηση που κάναμε με τον κόουτς, νομίζω ότι ο ρόλος μου θα είναι πάνω κάτω ο ίδιος. Θα είμαι αυτός που θα κάνω τους άλλους να γελάνε, να περνούν καλά! (γέλια). Δεν νομίζω ότι θα κάνω κάτι πολύ διαφορετικό από όσα έκανα πέρυσι. Και φέτος θα παίζω δυνατά σε κάθε παιχνίδι, όπως κάνω πάντα. Νιώθω ότι έχω λίγο μεγαλύτερο κίνητρο αυτή τη σεζόν, γιατί υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι ήρθαν εδώ για να νικήσουν. Κι εγώ θέλω να νικήσω. Θα προσπαθήσω να παίξω δυνατή άμυνα, να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ και να είμαι παρών σε κάθε παιχνίδι".

-Ποια άποψη έχεις για τον καινούριο προπονητή;
"Δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι είναι έμπειρος. Ξέρει τι κάνει και αισθάνομαι ότι έχει πολλές γνώσεις και γνωρίζει πώς να σου μεταδίδει αυτό που θέλει να κάνεις με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι πάντα δεδομένο αυτό, καμιά φορά υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ παικτών και προπονητών. Όμως ο κόουτς είναι αρκετά ώριμος και έξυπνος για να σε κάνει να νιώθεις καλά και παράλληλα να λειτουργείς προς όφελος της ομάδας. Μέχρι τώρα βλέπω ότι με όλους τους παίκτες προσπαθεί να πετύχει αυτό, να τους κάνει να αισθάνονται άνετα στο παιχνίδι της ομάδας. Τον θαυμάζω, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές που το καταφέρνουν αυτό ή τουλάχιστον προσπαθούν και δεν το πετυχαίνουν. Όμως ο δικός μας κάνει πολύ καλή δουλειά".

-Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ από τη φετινή σεζόν;
"Θα δώσω το 1000% των δυνάμεών μου στις προπονήσεις, στα παιχνίδια, στους τελικούς, στα προκριματικά, σε όποιον αγώνα κι αν παίξουμε, θα δώσω όλο μου τον εαυτό. Όσο για την ΑΕΚ, θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή προς το παρόν, γιατί είναι καινούρια ομάδα, όμως είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία που διαθέτουμε, θα φέρουμε στο τέλος σπουδαία αποτελέσματα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ