29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Σαλούστρος στο basketa.gr: “Κάθε αρχή και δύσκολη”

Ο Χρήστος Σαλούστρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Στα 27 του χρόνια και μετά από μία καριέρα με ιστορίες βγαλμένες από παραμύθι, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα από τον Θανάση Σκουρτόπουλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο γκαρντ του Προμηθέα Πατρών μίλησε στο basketa.gr για το πρωτόγνωρο συναίσθημα που βιώνει, τις απαιτήσεις των προκριματικών που είναι υψηλές, αλλά και για την ιδιαίτερη χαρά που νιώθει στην προοπτική να αγωνιστεί με την Εθνική στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, στον αγώνα με το Ισραήλ

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα σχολίασε: «Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά που βρισκόμαστε  εδώ νιώθουμε το ίδιο όμορφα. Για μένα προσωπικά είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάθε αρχή είναι και δύσκολη αλλά ταυτόχρονα είναι και στιγμές που απολαμβάνω».

Για την προετοιμασία της ομάδας και τον περιορισμένο χρόνο υποστήριξε: «Θεωρώ ότι είμαι εδώ, όπως και όλα τα παιδιά για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την Εθνική ομάδα. Παίζουμε για την χώρα μας και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και ταυτόχρονα λίγο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούμε αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι».

Για τον αγώνα με το Ισραήλ, που θα γίνει στην πόλη όπου μεγάλωσε, το Ηράκλειο, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα όμορφο να αγωνίζεσαι μπροστά στην πατρίδα σου και πόσο μάλλον σε ένα τόσο μπασκετικό γήπεδο όπως τα Δύο Αοράκια. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο αγώνα σε αυτό το γήπεδο και η αλήθεια είναι πως περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Θεωρώ πως θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού καθώς το Ισραήλ είναι μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη ομάδα».

Για το τι να περιμένουμε από αυτή την Εθνική ομάδα σχολίασε: «Πιστεύω πως όλα τα παιδιά εδώ είναι έτοιμα να δώσουν ότι έχουν για την Εθνική ομάδα. Οι αντίπαλοι μας δεν είναι εύκολοι και πιστεύω πως θα είναι και καλά προετοιμασμένοι. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε εδώ για να φανούμε ανταγωνιστικοί, να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας και φυσικά για να κερδίσουμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ