21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαλούστρος στο basketa.gr: “Γραφτήκαμε στην ιστορία με χρυσά γράμματα”!

Πανευτυχής ο Χρήστος Σαλούστρος, προσπαθούσε λίγη ώρα μετά το τέλος του συγκλονιστικού πέμπτου αγώνα της ημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ να συνειδητοποιήσει αυτό που μόλις είχε κάνει εκείνος, οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του στον Προμηθέα.

Η ομάδα της Πάτρας θα παίξει στους τελικούς των πλέι οφ της Basket League και ο Σαλούστρος, μιλώντας στο basketa.gr, κάνει λόγο για ένα επίτευγμα που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Εξηγεί πώς ο Προμηθέας κατάφερε να αποκλείσει την ΑΕΚ και με ποιον τρόπο θα προσεγγίσει τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

"Δεν έχω λόγια... Ήμαστε η καλύτερη ομάδα σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών. Μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι από την κανονική διάρκεια, τελικά τα καταφέραμε στην παράταση. Όποιος έπαιξε σήμερα, έδωσε και την ψυχή του. Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια νίκη, μια τεράστια επιβράβευση για όλα τα παιδιά. Είμαστε από την αρχή της χρονιάς, έχουμε δώσει τα πάντα.

Για μας ο τελικός ήταν σήμερα. Να μην πετάμε και στα σύννεφα. Έχουμε τουλάχιστον τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, το ένα από αυτά στην έδρα μας. Να τα απολαύσουμε όσο γίνεται. Σήμερα γράψαμε με χρυσά γράμματα το όνομα του Προμηθέα και τα δικά μας ονόματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ".

Περιμένατε ότι θα φτάσετε ως εδώ, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τα πλέι οφ;

"Το πιστεύαμε. Δεν θα σου πω ψέματα. Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε απαραίτητα στον τελικό, αλλά εγώ ήμουν σίγουρος ότι αυτή η σειρά θα έφτανε στα πέντε παιχνίδια. Από τη στιγμή φυσικά που δεν θα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Δείξαμε στα δύο εντός έδρας παιχνίδι ότι είμαστε κυρίαρχοι. Το τρίτο εδώ το χάσαμε με πολλούς πόντους, αλλά αυτό μας έκανε καλό, γιατί τόνωσε το κίνητρό μας. Σήμερα ήρθαμε εδώ αποφασισμένοι, μπήκαμε από την αρχή δυνατά, τα καταφέραμε και όλοι τώρα μπορούμε να απολαύσουμε το μεγάλο επίτευγμά μας".

Τι σας είπε ο κόουτς πριν αρχίσει το παιχνίδι;

"Δεν είπαμε πολλά πράγματα. Λίγα και καλά. Ούτε μπήκαμε σε πολλές αναλύσεις. Έχουμε παίξει σε εννιά μέρες πέντε παιχνίδια, είναι ρυθμοί ΝΒΑ αυτοί. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους, και για μας και για την ΑΕΚ. Κι όταν από την ΑΕΚ λείπουν παίκτες όπως ο Ματσιούλις ή δεν παίζουν άλλοι, όπως ο Γιαννόπουλος, τότε ξέρεις ότι πρέπει τα παιχνίδια εναντίον της πρέπει να τα χτυπήσεις. Θέλαμε ένα παιχνίδι, ήρθαμε και το πήραμε. Δεν χωρούν πολλές οδηγίες σε τέτοιους αγώνες". 

Μετά τι σας είπε ο κόουτς;

"Μετά μόνο πανηγύρια... Δεν θυμάμαι τίποτα. Νερά από εδώ κι από εκεί... Μπράβο σε όλους".

Τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό πώς θα τους προσεγγίσετε;

"Θα είναι τουλάχιστον τρία παιχνίδια, τα οποία θα διασκεδάσουμε πιο πολύ απ' όλα όσα έχουμε παίξει φέτος. Θα περιμένουμε ένα κατάμεστο "Δημ. Τόφαλος", ένα γήπεδο το οποίο θα χαρώ πάρα πολύ αν είναι γεμάτο μόνο από φίλους του Προμηθέα. Να έρθουν και να μας χειροκροτήσουν. Ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα το κάνουμε. Αυτή η ομάδα έχει δείξει καρδιά, θέληση, "καρύδια" να το πω έτσι, και είμαστε στον τελικό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ