20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαλούστρος στο Basketa: “Παράσημο για μας το β’ ημίχρονο”

"Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι το παράσημό μας είναι ο χαρακτήρας που δείξαμε στο β' ημίχρονο όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ. Εκεί δείξαμε την ποιότητά μας σαν ομάδα και πως τίποτε δεν είναι τυχαίο".

Ο Προμηθέας Πάτρας άλωσε την Πυλαία, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 79-73 στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basketleague και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές ο Χρήστος Σαλούστρος εξηγεί στο Basketa.gr γιατί τον ίδιο τον ενθουσίασε περισσότερο το β' ημίχρονο.

"Η ομάδα μας μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, παίζοντας εκπληκτικό και ολοκληρωτικό μπάσκετ με κίνηση στην επίθεση και τρομερά δυνατή άμυνα με έλεγχο στα ριμπάουντ και κάπως έτσι ήρθε η διαφορά των 21 πόντων στο 25' αλλά και το γεγονός ότι κρατήσαμε τον ΠΑΟΚ μόλις στους 26 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Όμως όταν άρχισε η αντίδραση των γηπεδούχων από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του  4ου όπου το περιμέναμε, εκεί όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά και είχε μπει πλέον και ο κόσμος στην εξίσωση, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Πιστέψτε με επειδή είχα την τύχη και την τιμή να παίξω στον ΠΑΟΚ και γνωρίζω την Πυλαία, όταν γυρίζει ένα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον αντίπαλο.

Ακριβώς εκεί όμως δείξαμε χαρακτήρα και αυτό είναι το παράσημο για μας, εκεί φάνηκε ότι δεν ήταν απλά φωτοβολίδα το πρώτο ημίχρονο αλλά ότι έχουμε αρχές σαν ομάδα και να ξέρετε κάτι. Στο βίντεο που μας έδειξε ο προπονητής μας ο κ.Γιατράς πριν το παιχνίδι μας είπε: "Δεν ήρθαμε για βόλτα στη Θεσσαλονίκη αλλά για να διεκδικήσουμε τη νίκη όπως και σε όλα τα παιχνίδια" λέει ο 27χρονος φόργουορντ που δεν κρύβει το θαυμασμό του για το έργο που γίνεται στον Προμηθέα.

"Θα πω χωρίς υπερβολή ότι ο Προμηθέας Πατρών είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ που έχει ανάγκη την παρουσία τέτοιων ομάδων. Που λειτουργούν επαγγελματικά και πολύ κάτω από την κατηγορία των ανδρών και δεν είναι τυχαίο ότι η εφηβική ομάδα του συλλόγου θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας.

Οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα έχουν τεράστια αγάπη για αυτό που κάνουν αλλά και πάθος και αυτό φαίνεται.  Πιστέψτε με μπορεί να μην είμαι πολύ μεγάλος αλλά στα 27 μου χρόνια έχω δει αρκετά στο χώρο. Ειλικρινά με τον Προμηθέα έχω μείνει άφωνος αφού είναι κάτι παραπάνω από μια ακόμα ομάδα της περιφέρειας που απλά επιδιώκει τη συμμετοχή στην Α1.

Είναι ένας σύλλογος με προοπτική που έχει στόχο κάθε χρόνο να βάζει και ψηλότερα τον πήχη και αυτή είναι και η νοοτροπία που μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι χωρίς να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο" λέει ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ που δεν στέριωσε στη Θεσσαλονίκη παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά. Όμως δεν κράτησε κακία ούτε είδε εκδικητικά το χθεσινό ματς.

"Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψα ως αντίπαλος στην Πυλαία, όπου έχω κάνει πολλούς φίλους στην ομάδα του ΠΑΟΚ, φιλίες που κρατάνε και σήμερα. Απλά για 40 λεπτά ήμασταν αντίπαλοι και ο καθένας έπαιζε για την ομάδα του.   

Είναι αλήθεια ότι θα ήθελα λίγο περισσότερο δικαιοσύνη στη θητεία μου στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κρατάω κακία ή πικρία σε κανέναν. Θα ήταν άκομψο εκ μέρους μου για αυτά που μου πρόσφερε ένας σύλλογος σαν τον ΠΑΟΚ που όπως όλοι είναι πάντα πάνω από κάθε παίκτη. 

Ολα γίνονται για κάποιο λόγο σε αυτή τη ζωή και από κάθε δύσκολη στιγμή βγαίνεις πολλές φορές πιο δυνατός όπως έγινε και με μένα.

Είμαι ένας παίκτης που έχω δώσει δείγματα γραφής, βάζω πάντα το εγώ μου κάτω από το εμείς και την ομάδα και δέχομαι ότι μου ζητά ο προπονητής, απλά δεν μου αρέσει αν κάποιος αυτά τα στοιχεία τα εκλάβει ως αδυναμία. Πιστεύω πάντως ότι κανένας καλός δεν χάνεται τελικά".

Η αγάπη των ανθρώπων στην Πάτρα για το μπάσκετ, τον έχει εκπλήξει αφού όπως λέει: "Ειλικρινά δεν το είχα βιώσει και δεν πίστευα μέχρι που το είδα, το πόσο λατρεύουν το μπάσκετ σε αυτή την πόλη που είναι μπασκετομάνα.  Εμείς θέλουμε όλους τους Πατρινούς δίπλα στην ομάδα μας, αν και ξέρουμε ότι είναι πολλοί που είναι μόνο Απόλλωνας και είναι λογικό. Μακάρι να επανέλθει κάποια στιγμή και πάλι στην Α1 και ο Απόλλων, αλλά προς το παρόν εμείς εκπροσωπούμε τώρα όλη την πόλη και το κάνουμε με καμάρι".

Η παγίδα για τη συνέχεια και το παιχνίδι με τον Φάρο ΓΛ  είναι ορατή και ο Χρήστος Σαλούστρος επισημαίνει:

"Καλό είναι να μπούμε στο γήπεδο σαν να έχουμε χάσει και μάλιστα με βαρύ σκορ από τον ΠΑΟΚ. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να μην εξαργυρώσουμε αυτό το μεγάλο διπλό. Πιστεύω όμως ότι στο παρκέ μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που δεν θα μας παρασύρουν τα αποτελέσματα".

Ο Χρηστος Σαλούστρος βρέθηκε και πάλι κόντρα σε ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με αξέχαστο εκείνο το απόγευμα πριν από χρόνια στο κλειστό στις Αδάμες, όπου το δικό του σουτ με τη φανέλα του Φιλαθλητικού στην εκπνοή η μπάλα μπήκε και βγήκε (!) από το καλάθι της Κηφισιάς στερώντας την άνοδο στην ομάδα του η οποία πήγε στην Κηφισιά μετά από δύο παρατάσεις !

"Απίστευτο ματς που όταν σούταρα παίρνοντας τη μπάλα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπα μπήκε αλλά τελικά η τύχη μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι. 

Ομως είδατε τελικά που έφτασε ο Γιάννης και πραγματικά όταν μιλάω για αυτό το παιδί δεν έχω λόγια με όλα αυτά που έχει κάνει. Θεωρώ ότι ακόμα δεν μας έχει δείξει όλο το ρεπερτόριό του και θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει. Θυμάμαι που του λέγαμε να πάει σπίτι του όταν έμενε ώρες μετά την προπόνηση για να κάνει ατομική και δεν μας άκουγε, αλλά για αυτό έφτασε εκεί που έφτασε.  Είναι τρομερό να σκεφτείς που ήταν και που έφτασε, ένα παιδί που έχει κρατήσει την ταπεινότητά του, το ήθος  και την αγνότητα που είχε από μικρός.  Είχε και την ατυχία όπως και τα αδέλφια του να χάσουν τον πατέρα τους, αλλά και από αυτό θα βγει στο μέλλον ακόμα πιο δυνατός.

Το καλοκαίρι ήμασταν μαζί και έχουμε κρατήσει φιλία όμως και με τον "αδελφό" μου τον Νίκο Γκίκα και νοιώθω την ανάγκη να ξαναπούμε ένα ευχαριστώ στον Φιλαθλητικό και στον κόουτς Ζήβα αλλά και στη διοίκηση γιατί έκαναν τόσα πολλά για όλους μας".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ