21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σακέτι ο αντι-Μεσίνα στην Ιταλία

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν το Ρομέο Σακέτι να αναλαμβάνει την Εθνική Ιταλίας, στη θέση του αποχωρήσαντα Έτορε Μεσίνα.

Ο 57χρονος τεχνικός, βοηθός στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ήταν γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με την Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να βρίσκει το διάδοχό του στο πρόσωπο του 63χρονου προπονητή, ο οποίος ανέλαβε φέτος την Κρεμόνα κι έχει κοουτσάρει στο παρελθόν τις Τορίνο, Μπέργκαμο, Φαμπριάνο, Κάπο Ντ’ Ορλάντο, Ούντινε, Σάσαρι και Μπρίντιζι.

Ως παίκτης είχε αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Μουντομπάσκετ και Ευρωμπάσκετ, τώρα θα κληθεί να καθοδηγήσει τη «σκουάντρα ατζούρα» στις επόμενες επίσημες διοργανώσεις της, με τον Έτορε Μεσίνα να κλείνει τον «κύκλο» του στην Εθνική μετά το Ευρωμπάσκετ 2017. Συγκεκριμένα, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και αφοσιωθεί στην προπονητική, ο «Μέο» κατέκτησε με το εθνόσημο στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1983 στη Γαλλία και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 1985 στη Γερμανία.

«Αισθάνομαι τιμή που επιστρέφω στην εθνική ομάδα, ως προπονητής αυτή τη φορά. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Τζιάνι Πετρούτσι, αλλά και την ίδια τη FIP για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου», ανέφερε μετά την ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του στην Εθνική Ιταλίας. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει το Σάββατο (05/08) στο Κάλιαρι, παρουσία και του Μεσίνα.

https://twitter.com/Italbasket/status/892344586600947712



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ