26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Σάρας ο 8ος!

Με την πρόκριση της Ζαλγκίρις στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπαίνει σε μία ολιγομελή ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που έχουν πετύχει κάτι μοναδικό: έχουν πάρει μέρος σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές! Μόλις 7 είχαν σημειώσει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα μέχρι σήμερα και ο Σάρας γίνεται ο 8ος. 

O Λιθουανός έχει παίξει ως παίκτης σε φάιναλ φορ με την Μπαρτσελόνα, τη Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό, έχει σηκώσει την κούπα και με τις τρεις αυτές ομάδες κι αν καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο και στο Βελιγράδι, τότε θα γίνει ο μοναδικός στα χρονικά που θα τα έχει καταφέρει και ως παίκτης και ως προπονητής! Κανείς από τους άλλους επτά δεν έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης και με τις δύο ιδιότητες.

Ποιοι είναι οι άλλοι επτά; 

Ο Μάικ Ντ' Αντόνι, ως παίκτης με το Μιλάνο, με το οποίο σήκωσε και την κούπα, και ως προπονητής επίσης με το Μιλάνο, αλλά και με την Μπενετόν Τρεβίζο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έχει παίξει με την Παρτιζάν κι έχει κοουτσάρει πέντε διαφορετικές ομάδες (Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκός, Φενερμπαχτσέ) κερδίζοντας μέχρι σήμερα εννέα τρόπαια.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης με τη Γιουγκοπλάστικα, κι έχει πάρει μέρος ως προπονητής σε φάιναλ φορ με την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα.

Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που επίσης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Γιουγκοπλάστικα ως παίκτης, κι έχει πάρει μέρος σε φάιναλ φορ ως προπονητής με την Μπασκόνια.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που έχει παίξει ως παίκτης με τον Άρη και με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο σήκωσε την κούπα, και ως προπονητής έχει συμμετάσχει σε δύο φάιναλ φορ με τον Ολυμπιακό.

Ο Εβγκένι Πασούτιν, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε δύο φάιναλ φορ με την ΤΣΣΚΑ. Ένα ως παίκτης κι ένα ως προπονητής, αλλά κούπα δεν σήκωσε κι είναι ο μοναδικός της λίστας που δεν τα έχει καταφέρει.

Ο Πάμπλο Λάσο, που έχει πάρει μέρος σε φάιναλ φορ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής με τη Ρεάλ. Αλλά τον τίτλο κατέκτησε μόνο ως προπονητής.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ