28.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Σάρας: Ζαλγκίρις, από τον πρόεδρο ως τις καθαρίστριες!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για αρκετά και ενδιαφέροντα στους Λιθουανούς δημοσιογράφους. Και δεν άφηασε τίποτα εκτός κουβεντας. Ούτε καν τις καθαρίστριες της Ζαλγκίρις. Και παραδέχθηε πως γι’ αυτόν η συγκεκριμένη ομάδα είναι ιδανικός τόπος για να δουλεύει με πολλούς να σκέφτονται πως ίσως ήταν η προαναγγελία παραμονής του στο Κάουνας.

«Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Από τον πρόεδρο ως τις καθαρίστριες. Και παρεμπιπτόντως να πω πως έχουμε καταπληκτικές καθαρίστριες στην Ζαλγκίρις. Δεν ξέρω πως είναι σε άλλες ομάδες, αλλά για μένα είναι εύκολο να δουλέψω εδώ. Η ομάδα μου επιτρέπει να κάνω πράξη το όραμά μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο Σάρας λειτουργεί και ως GM στην ομάδα, υπό την έννοια πως αυτός επιλέγει τους παίκτες, πως δεν έχει κάποιον άλλον να το πράττει αντί γι ‘αυτόν. Έτσι ξέρει πολύ καλά τα κριτήρια με τα οποία προχωράει: «Προσπαθήσαμε να χτίσουμε ένα ευέλικτο ρόστερ, με παίκτες πεινασμένους για διακρίσεις και καλές προσωπικότητες. Αποφεύγουμε αμφισβητούμενες προσωπικότητες. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στη νίκη είναι να είμαστε πειθαρχημένοι, αφοσιωμένοι , έτοιμοι σωματικά και ενωμένοι».

Η Ζαλγκίρις Κάουνας φέτος για πολλούς, για όλους μάλλον πιο σωστά, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων με την παρουσία της στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό: «Ξέρω πως οι άλλες ομάδας μας φοβούνται λίγο. Η Ζαλγκίρις απέδειξε πως υπάρει λόγος να την φοβούνται οι αντίπαλοι. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες στο Φάιναλ Φορ. Αλλά φυσικά υπάρχουν και οι ομάδες που θα ήθελαν να παίξουν μαζί μας. Θα είμαστε ενδεχομένως λίγο νευρικοί και επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα».

Τα σενάρια για θερινή μετακίνησή του από το Κάουνας είναι ήδη αρκετά με την Μπαρτσελόνα στην πρώτη γραμμή. Ο ίδιος απάντησε και γι’ αυτό: «Αν θέλεις να αφήσει της Ζαλγκίρις θα πρέπει να βρεις μια κατάσταση συολικά: Πλάνο, πόλη, οικονομικές δυνατότητες της ομάδας, μισθός. Και όταν το σκέφτεσαι όλο αυτό, καταλαβαινεις πως η Ζαλγκίρις είναι ένα από καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για να δουλέψεις και να ζήσεις».

Όσο για μια καριέρα προπονητή στο ΝΒΑ; «Έχω ανάμικτα συναισθήματα πάνω σε αυτό. Πολλοί λένε πως πρέπει να δουλέψεις στα summer league, αλλά το να πάω στο Λας Βέγκας, αντί να είμαι με την οικογένειά μου και να ξεκουραστώ... Όταν υπάρχει τόο άγχος και πίεση όλη τη χρονιά, το μόνο που θες μετά είναι να ξεφύγεις για λίγο από το μπάσκετ».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ