17.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σάκοτα: “Μικρή στο μάτι η Νίμπουρκ, αλλά… εντυπωσιακή”!

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ τη Νίμπουρκ στον πρώτο από τους δύο αγώνες που θα δώσει απέναντί της για τη φάση των "16" του Basketball Champions League και όσοι πιστεύουν ότι η πρόκριση στα προημιτελικά είναι... παιχνιδάκι, καλό θα είναι να ακούσουν τον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο προπονητής της Ένωσης είναι παλιά καραβάνα στο μπάσκετ, έχει μελετήσει άριστα την πρωταθλήτρια Τσεχίας και ξέρει πολύ καλό πόσο επικίνδυνη αντίπαλος είναι. Ακόμα και για την ΑΕΚ, που έχει αποκτήσει άλλον αέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου:

"Προερχόμαστε από μια επιτυχία που μας δίνει αέρα και μας κάνει λίγο διαφορετικούς. Ο στόχος είναι το φάιναλ φορ, αλλά εμείς λέμε ότι είναι το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όμως ξεκινάμε από αρκετά χαμηλά. Πήραμε μια θέση που δεν μας δίνει πλεονέκτημα. Θεωρητικά οι άλλες ομάδες έχουν καλύτερη θέση. Η Νίμπουρκ σαν όνομα δεν γεμίζει το μάτι, όπως οι άλλες, όμως κανείς δεν ξέρει ότι η Νίμπουρκ μετρά 24-0 και είναι 14 χρόνια πρωταθλήτρια. Έχει παράδοση και είναι εντυπωσιακή με τον τρόπο που παίζει.

Σουτάρουν πολύ. Σε κάθε αγώνα επιχειρούν 27 τρίποντα και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν εκβιάζουν καθόλου τις προσπάθειές τους. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι κινήσεις τους είναι πολύ καλά δουλεμένες στην προπόνηση. Ο προπονητής τους έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και οι επιλογές των παικτών έχουν γίνει για να μπορέσει η ομάδα να παίξει με αυτό ακριβώς το στιλ. Αυτοί δεν σκέφτονται καθόλου τον αντίπαλο, αλλά τον τρόπο με τον οποίον οι ίδιοι παίζουν", δήλωσε στην κάμερα της NOVA 24 ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου αγώνα. Και για να δείξει πόσο καλή ομάδα είναι η Νίμπουρκ, έκανε κι ένα αστείο:

"Προτείνω στα μέλη της διοίκησης που κάθονται εδώ μπροστά στα court seats να φορέσουν χειμωνιάτικα ρούχα. Γιατί με τον αέρα που σηκώνουν οι παίκτες της Νίμπουρκ όταν τρέχουν, μπορεί να κρυώσουν"!

Οι αγώνες με τη Νίμπουρκ είναι διπλοί, άρα η διαφορά παίζει ρόλο, όχι όμως πρωτεύοντα, σύμφωνα με τον Σάκοτα: "Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη φάση σκεφτόμαστε τη διαφορά. Άλλωστε με πόσους πόντους πρέπει να κερδίσουμε για να θεωρηθεί ότι πήραμε διαφορά ασφαλείας; Πέρυσι η Σάσαρι είχε κερδίσει με 22 πόντους τη Νίμπουρκ εντός έδρας, αλλά στην Τσεχία βρέθηκε κάποια στιγμή να χάνει με 40. Τελικά έχασε με 21 και προκρίθηκε, αλλά το συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχει ασφάλεια. Και σε πρώτη φάση εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και στην Τσεχία".

Ενόψει των αγώνων με την πρωταθλήτρια Τσεχίας ο προπονητής της ΑΕΚ είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση της ομάδας και από το βαθμό ενσωμάτωσης των νέων ξένων παικτών: "Το 100% για μένα δεν υπάρχει. Μπορώ όμως να πω ότι οι ξένοι έχουν μπει αρκετά στο πνεύμα της ομάδας και άλλωστε μια επιτυχία δένει ακόμα περισσότερο τους παίκτες. Πάντα όμως υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις. Κι εγώ περιμένω αρκετά στη συνέχεια και από τους δύο ξένους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ