22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ροντρίγκεθ: «Θα είμαι στη διάθεση της Εθνικής Ομάδας»

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν από τις ηχηρές απουσίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ο Ισπανός γκαρντ μετά από μια δύσκολη «φορτωμένη» χρονιά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αγωνίστηκε με την Εθνική Ισπανίας. Μια απόφαση που συζητήθηκε αρκετά, με τον Σέρχι να κατηγορείται ανοιχτά από πολλούς. Από εδώ και πέρα όμως δήλωσε έτοιμος να την Εθνική Ομάδα σε συνέντευξή του στο Radio Club Tenerife. Το ραδιόφωνο της ιδιαίτερης πατρίδας του. Άλλωστε η ομάδα του Νησιού είναι και λίγο θέμα των ημερών, μετά το Διηπειρωτικό Κύπελλο που κατέκτησε, αλλά και ενόψει του Copa del Rey.

«Νομίζω πως ήμουν δικαιολογημένος για την απουσία από την Εθνική Ομάδα», τόνισε ο γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο και εξήγησε: «Δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ούτε σωματικά,  αλλά δεν ούτε και πνευματικά και πιστεύω πως ήταν το σωστό για όλους. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι έτσι κι αλλιώς. Πιστεύω πως το να παίζεις με την Εθνική Ομάδα είναι απλά τιμή και περηφάνεια και είμαι στη διάθεσή της για τη συνέχεια».

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αγωνίζεται στη Μιλάνο, αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και στο ΝΒΑ, αλλά στο μυαλό των περισσότερων η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό, σε συλλογικό επίπεδο, είναι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως γι’ αυτό την επιλέγει και ως φαβορί για το Copa del Rey, βάζοντας όμως και την Ιμπεροστάρ Τενερίφη στο παιχνίδι: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύω πως είναι το φαβορί του Copa del Rey. Αλλά η Τενερίφη έχει την πιθανότητα να κατακτήσει έναν δεύτερο τίτλο σε διάστημα οχστώ ημερών, το οποίο είναι ήδη κάτι που πρέπει να θεωρηθεί πολύ σημαντικό και είναι μια αναγνώριση που αυτή η ομάδα την αξίζει».

Η κουβέτα έμεινε στην ομάδα των μικρών του χρόνων: «Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη είναι ένα παράδειγμα σοβαρότητας και του πως να χτίσεις μια ομάδα σε κάθε επίπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες για τους οποίους η ομάδα αυτή αποτελεί προορισμό. Θέλουν να παίξουν σ’ αυτήν. Μακάρι όταν ήμουν παιδί να υπήρχε αυτή η δυνατότητα να απολαύσω το μπάσκετ στο νησί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο κόσμος στο νησί μπορεί να απολαμβάνει αγώνες υψηλού επιπέδου κάθε εβδομάδα ή το γεγονός ότι παίζει σε διεθνείς διοργάνωσεις όπως το BCL».

Ο Ροντρίγκεθ ρωτήθηκε και για τον Κόμπι Μπράιαντ και για το λόγο που πιστεύει ο ίδιος πως προκάλεσε τέτοιο σοκ σε όλο τον πλανήτη. Η απάντησή του ιδιαίτερη: «Ο Κόμπι Μπράιαντ για εμάς ήταν ένας Superman. Είνα δύσκολο να σκεφτείς πως ο Superman σκοτώθηκε. Πρέπει να σεβαστούμε την κληρονομιά του με όλα τα καλά που μας άφησε και να προχωρήσουμε με το παράδειγμά του ως οδηγό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ