23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ροντρίγκεθ: «Αλλάζουν οι προτεραιότητές μας πλέον»

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού, στο πότε κατάλαβαν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην Ιταλία και στο μέλλον. «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πόσο σύντομα θα παίξουμε», ξεκαθάρισε.

Ο 33χρονος γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «Marca», αναφέροντας αρχικά: «Είμαι καλά, αλλά ανησυχώ. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είναι τρελό που περισσότεροι από 1,7 δισ. ανθρώπων είναι κλεισμένοι σπίτι τους».

Σε ερώτηση για το πότε κατάλαβαν, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο ιταλικό συγκρότημα, για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με τη ραγδαία εξάπλωση του ιού COVID-19, παραδέχθηκε: «Στα τέλη Φεβρουαρίου άρχισε ήδη να γίνεται χειρότερη η κατάσταση. Υπήρχε αρχικά ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που είχε μολυνθεί, αλλά μεγάλωνε συνεχώς κι όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερη. Διαβάζαμε ότι το σύστημα Υγείας καταρρέει. Όταν αναβλήθηκε το παιχνίδι μας με τη Βαρέζε καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο νομίζαμε, αλλά οφείλαμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, καθώς η Ευρωλίγκα δεν είχε σταματήσει».

Ο Τρέι Τόμπκινς, της Ρεάλ Μαδρίτης, βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19, με τον Ισπανό διεθνή να σχολιάζει: «Αργά ή γρήγορα περιμέναμε ότι θα μάθουμε για τον πρώτο παίκτη που είναι θετικός. Έτυχε να είναι ο Τόμπκινς. Λίγο νωρίτερα είχαμε μάθει για το Ρούντι Γκομπέρ στο ΝΒΑ. Ανησυχήσαμε, γιατί είχαμε αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης λίγες ημέρες νωρίτερα κι έπρεπε να τεθούμε σε απομόνωση, παρότι κανείς από την ομάδα δεν είχε συμπτώματα. Πλέον, έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την τελευταία προπόνηση».

Η επιστροφή του στην πατρίδα του έγινε με περιπετειώδη τρόπο, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε για εκείνον. Όπως συμπλήρωσε: «Στο Μιλάνο σκεφτόμουν υπερβολικά τα πάντα, όχι λόγω των πραγμάτων που δεν μπορούσα να κάνω, αλλά εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπήρχε. Η κατάσταση ήταν πολύ περίεργη, τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό. Ανακουφιστήκαμε όταν μας είπαν ότι μπορούμε να πάμε στις πατρίδες μας μετά την καραντίνα. Ο Έτορε Μεσίνα ήταν πολύ καλός μαζί μας, όλο αυτό το διάστημα. Κατάλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε με τις οικογένειές μας. Έψαξα για πτήσεις, αλλά ήταν αδύνατον, οπότε πήρα το αυτοκίνητό μου και ξεκίνησα το ταξίδι για το Αλικάντε. Ήταν η πιο απλή λύση και δεν συνάντησα πρόβλημα να φθάσω στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία. Χάρηκα πολύ όταν είδα τους πρώτους ανθρώπους στην Ισπανία. Με αναγνώρισαν και μιλήσαμε για λίγο».

Όσον αφορά στο μέλλον και την επανέναρξη του ιταλικού πρωταθλήματος και την Ευρωλίγκα, ξεκαθάρισε: «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πόσο σύντομα θα παίξουμε. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να μένουμε σπίτι. Για την ώρα, πρέπει να ζούμε το παρόν. Να κρατάμε θετική στάση και να αισιοδοξούμε, εν μέσω μιας σύνθετης κατάστασης. Αλλάζουν οι προτεραιότητές μας πλέον, βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα και τα εκτιμούμε περισσότερο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ