21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεκόρ 78 αγώνων από τον Ζάρα (infographics)

Ο Θοδωρής Ζάρας έβαλε στη Νέα Σμύρνη έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εμφανίσεων του που μετά τις 21 Μαρτίου είναι “η μέρα με τη νύχτα” τουλάχιστον ως προς τη Stoiximan.gr Basket League. Χθες κόντρα στον Πανιώνιο, ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ έκανε, στατιστικά τουλάχιστον, το καλύτερο παιχνίδι του όχι μόνο στο φετινό Πρωτάθλημα αλλά της τελευταίας 2ετίας.

 

Ο Ζάρας είχε 20 βαθμούς στο ranking επίδοση που είναι η καλύτερη του από τις 2 Ιανουαρίου 2016 όταν είχε 22 με τον Άρη στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Η χθεσινή δηλαδή, ήταν η καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων 78 αγώνων του στο Πρωτάθλημα.

 

Ο 31χρονος άσος μετράει σερί καλών εμφανίσεων. Αποδεικνύεται πως το ντέρμπι με την πρώην ομάδα του τον Άρη, το οποίο έκρινε ο ίδιος με τα δύο “μεγάλα” σουτ στο τέλος, ήταν το δικό του “σταυροδρόμι”. Ήταν το σημείο στο οποίο έκανε το “κλικ” που χρειαζόταν. Πριν από το ματς στο “Παλέ”, ο Ζάρας είχε 6,5 πόντους με 21,9% στο Πρωτάθλημα. Από το ματς με τον Άρη μέχρι και το χθεσινό με τον Πανιώνιο προσέφερε κατά μέσο όρο στον ΠΑΟΚ 9,1 πόντους με 65% στα τρίποντα.

 

Για να αντιληφθεί κανείς στον απόλυτο βαθμό την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έχουν αξία οι απόλυτοι αριθμοί του στα τελευταία επτά παιχνίδια Πρωταθλήματος. Ο Ζάρας είχε 13/13 βολές, 12/21 δίποντα και 13/20 τρίποντα!

 

Ιδού η σύγκριση των αριθμών του στο Πρωτάθλημα από την αρχή του Πρωταθλήματος μέχρι το ντέρμπι του “Παλέ” και από το ματς με τον Άρη μέχρι σήμερα...

 

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της παρουσίας του Ζάρα είναι ότι είναι πιο παραγωγικός στα εκτός έδρας παιχνίδια από τα εντός. Μετά τα δύο σουτ που χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Άρη, είχε 14 πόντους με 5/6 σουτ κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο, 12 πόντους με 5/6 σουτ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 16 πόντους με 5/6 σουτ κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ