22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεαλ-ιστική νίκη

Η Ρεάλ επιβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς χρειάστηκε μπόλικο κόπο και ιδρώτα για να καταβάλει στη Μαδρίτη την αντίσταση της Άλμπα. Νίκησε τελικά εκμεταλλευόμενη την ποιοτική ανωτερότητά της με 85-71 και συμπλήρωσε τρεις νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Η Ρεάλ μπήκε φουριόζα στον αγώνα και με διάθεση να "καθαρίσει" από νωρίς. Με καλή άμυνα, εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια και με τον Ράντολφ "ζεστό" προηγήθηκε με 13-3 στο ξεκίνημα και 24-9 στο 8' κυριαρχώντας πλήρως απέναντι σε μια Άλμπα, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 28-14, αλλά στο δεύτερο το σκηνικό αντιστράφηκε. Οι αλλαγές του Λάσο αποσυντόνισαν τη Ρεάλ, η οποία πάτησε... φρένο και η Άλμπα βρήκε την ευκαιρία να αντιδράσει. Βελτίωσε την άμυνά της και σιγά σιγά μάζεψε τη διαφορά, στο τελευταίο 1,5 λεπτό δε με δύο τρίποντα του Μέισον κατάφερε να πλησιάσει στους 4 πόντους (42-38) και να ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι.

Η Ρεάλ συνέχισε να δυσκολεύεται επιθετικά στη τρίτη περίοδο, καθώς είχε χάσει την ευστοχία της από την περιφέρεια, έτσι η Άλμπα όχι μόνο διατήρησε την επαφή της με το σκορ, αλλά πρώτα ισοφάρισε 48-48 στο 23' και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 55-53 στο 27' καθώς οι Σίβα και Τίμαν έκαναν καλή δουλειά. Το παιχνίδι έγινε μέγα ντέρμπι, ωστόσο η Ρεάλ κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων με τη λήξη της τρίτης περιόδου χάρη σε ένα τρίποντο του Γιουλ (64-56).

Η Άλμπα έδειχνε διατεθειμένη να παλέψει ως το τέλος, ωστόσο η Ρεάλ στην τελευταία περίοδο βελτίωσε την άμυνά της και ακούμπησε την μπάλα στον Ταβάρες, που άρχισε σιγά σιγά να κάνει τη διαφορά. Με συνεχόμενα δικά του καλάθια η διαφορά πήγε στο +12 (75-63) στο 35', ενώ και στην άμυνα η παρουσία του δεν επέτρεπε στους αντιπάλους να μπουν στη ρακέτα και να σκοράρουν εύκολους πόντους από εκεί.

Μαζί με τον πιτσιρικά Γκαρούμπα, που βοήθησε πολύ, έφτιαξαν ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο ψηλών και σε αυτό βασίστηκε η Ρεάλ για να φτάσει στο +14 (77-63) και ουσιαστικά να "καθαρίσει". Η Άλμπα δεν είχε άλλα αποθέματα δυνάμεων για να διεκδικήσει τη νίκη, την οποία πήρε η Ρεάλ και ανάσανε.

ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Ο Ουίλι Ταβάρες έκανε τη διαφορά στον αγώνα, ειδικά στην τελευταία περίοδο, οπότε με δικούς του πόντους η Ρεάλ έφτιαξε τη διαφορά ασφαλείας. Πρόσφερε όμως πολύ και στην άμυνα με τις 4 τάπες του, αλλά και τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ εκτέλεσε 29 βολές (20/29) έναντι 12 της Άλμπα (7/12).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ