25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ρεάλ και Εφές έδειξαν τη διαφορά (vids)

Τα «στρατόπεδα» των ισχυρών και των λιγότερο ισχυρών ομάδων φάνηκαν ακόμη περισσότερο στην 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με τις Ρεάλ και Εφές να δείχνουν πως ανήκουν στην πρώτη ταχύτητα, αφήνοντας τους υπόλοιπους... να σφαχτούν, με τον Ολυμπιακό επίσης να είναι μπλεγμένος για την πρόκριση, μετά και την ήττα στο Μιλάνο.

Ο Ολυμπιακός «ναυάγησε» και στην Ιταλία, ηττώμενος με 66-57 από την Αρμάνι Μιλάνο και μοιάζει... να μπλέκει για την οκτάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κάκιστοι, ειδικά επιθετικά, είδαν τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του να κάνει «πάρτι» και πλέον... τρέχει, ώστε με το καλό πρόγραμμα στο τέλος της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα να μην κινδυνεύσουν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν «υπερηχητική» στη Μόσχα και έφτασε στην «κατοστάρα» (100-75) με την Χίμκι. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, παίζοντας με έναν αποδεκατισμένο αντίπαλο, είχαν εύκολο έργο και συνεχίζουν να πιέζουν την ΤΣΣΚΑ για την πρώτη δυάδα, έχοντας επί της ουσίας «καθαρίσει» με το πλεονέκτημα έδρας.

Η Αναντολού Εφές «κλείδωσε» την τετράδα στο Τελ Αβίβ, με 79-71 έναντι της Μακάμπι. Συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία όλης της σεζόν, η τουρκική ομάδα κατάφερε να αποδράσει από την «καυτή» έδρα του συγκροτήματος του Γιάννη Σφαιρόπουλου, κάνοντας το «άλμα» και εξαργυρώνοντας το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα, προκαλώντας πισωγύρισμα στους Ισραηλινούς.

Η Ζαλγκίρις «ξέσπασε» στην Μπάγερν Μονάχου και... την τράβηξε στον γκρεμό με 85-79. Το τελικό σκορ ίσως να μην αντιπροσωπεύει την πραγματική εικόνα του αγώνα, που είχε κυρίαρχους τους Λιθουανούς, που συνεχίζουν να νικούν... για την τιμή των όπλων, με τους «Βαυαρούς» να βλέπουν το όνειρο των playoffs να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

Στο ματς μεταξύ... απογοητευμένων, η Γκραν Κανάρια «συνέτριψε» με 84-64 την Νταρουσάφακα. Η ισπανική ομάδα, ανεβάζοντας στροφές από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου κι έπειτα, κυριάρχησε απόλυτα, δείχνοντας διάθεση και φτάνοντας, τελικά, στην έβδομη φετινή της νίκη.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 14/3:

Χίμκι-Ρεάλ Μαδρίτης 75-100
Ζαλγκίρις-Μπάγερν Μονάχου 85-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές 71-79
Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 66-57
Γκραν Κανάρια-Νταρουσάφακα 84-64

Παρασκευή 15/3:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια-Ποντγκόριτσα

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ