24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρίβερς: «Παίξε επιθετικά στην άμυνα!»

Είναι από αυτούς τους τύπους που απλά θέλεις να έχεις στην ομάδα σου. Ήσυχος, έξυπνος, παίρνει (και βάζει) τα μεγάλα σουτ, όχι ότι έχει πρόβλημα με τα μικρά δηλαδή και αν δεν μπουν θα βρει τρόπο να βοηθήσει την ομάδα. Όπως μπορεί... Ακόμη και αν ο ίδιος περνά δύσκολες στιγμές, όπως έγινε πρόσφατα. Ο Κέι Σι Ρίβερς βρέθηκε κοντά στην οικογένειά του για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Και την Παρασκευή το βράδυ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε ήταν και πάλι εκεί. Να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: Να βοηθήσει την ομάδα να νικήσει. Και μπορεί εσείς να σκέφτεστε... τρίποντα όταν ακούτε το όνομά του, αυτός ξεκινάει από αλλού... Και από κάποιον άλλον...

«Δείξαμε λίγο περισσότερη υπομονή και πως πραγματικά μπορούμε να παίξουμε άμυνα. Ο  Παππάς έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε κάποια πολύ καθοριστικά σουτ, ειδικά το τελευταίο και έκανε τη δουλειά. Αλλά οι ευκαιρίες δόθηκαν από την άμυνα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε: Να δούμε πως παίξαμε άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, τι κάναμε στην επίθεση και να βάλουμε όλα τα κομμάτια στη θέση τους πια, να έχουμε όλη την εικόνα».

«Τουλάχιστον να παίξω άμυνα»

Για τον ίδιο τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολα και φαίνεται στο πρόσωπό του και ιδιαίτερα στα μάτια, το πόσο του στοίχισε η απώλεια της αγαπημένης του γιαγιάς. Μπορεί να είχε τη μητέρα του δίπλα του πάντα, αλλά η γιαγιά του ήταν που τον κρατούσε και τον βοήθησε να μεγαλώσει. Την έχασε, έκανε το ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά επέστρεψε. Στην ώρα του... Και έπαιξε... Και στη Μόσχα και χθες: «Ήταν μια δύσκολη εβδμάδα για μένα με το ταξίδι στις ΗΠΑ και μετά το ταξίδι άμεσα στη Μόσχα για το παιχνίδι. Δεν υπήρχε χρόνος. Το σώμα μου ήθελε να δώσει την ενέργεια, αλλά τουλάχιστον έπαιξα άμυνα. Αν δεν μπορώ να σκοράρω τουλάχιστον θα παίξω άμυνα, να βοηθήσω την ομάδα. Έβαλα κάποια σουτ νωρίς στο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσα να συνδεθώ με το καλάθι. Το έβαλα στο μυαλό μου πως πρέπει να παίξω άμυνα και να δώσω ενέργεια όπου μπορώ για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ».

«Πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Ο Ρίβερς ήταν ένας από τους πέντε που έβγαλαν σχεδόν όλο το τρίτο δεκάλεπτο στο παρκέ. Δίπλα του ο Καλάθης, ο Παππάς, ο Σίνγκλετον, ο Γκιστ (μέχρι το 29’43’’ που μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο). «Όλα είναι στο μυαλό. Ο κόουτς είπε θέλει να βγάλουμε ενέργεια και αυτό κάναμε. Πιστεύαμε ο ένας στον άλλον. Πιστέψαμε ο ένας στον άλλον και όταν τα πράγματα έδειχναν να μην πηγαίνουν καλά, μείναμε ο ένας δίπλα στον άλλον, μείναμε μαζί. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε μια σχετικά καινούρια ομάδα. Όλοι προσαρμόζονται και τώρα να βάλουμε τα κομμάτια σωστά στη θέση τους».

«Θα περάσουν από πάνω σου αν...»

Το διαφορετικό πρόσωπο στην άμυνα, έδωσε ένα διαφορετικό πρόσωπο στον αγώνα. Μια διαφορετική εικόνα. Ο ίδιος έχει μια πολύ ρεαλιστική για το τι πρέπει να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι: «Πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις, να αμυνθείς, κάποιες φορές να κάνεις τα φάουλ. Η άμυνα είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού. Λένε «πρέπει να είσαι επιθετικός στην επίθεση», αλλά εγώ λέω πως πρέπει να είσαι επιθετικός όταν παίζεις άμυνα. Αλλιώς υπάρχουν ομάδες που θα περάσουν από πάνω σου, αν δεν είσαι επιθετικός. Το να επιτεθείς πρώτος ή να ανταποδώσεις άμεσα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά».

Ο Παναθηναϊκός και ο Ρίβερς περιμένουν κάτι να κάνει τη διαφορά και μακριά από το ΟΑΚΑ. Στην έδρα τους βρίσκονται στο 2-0. Μακριά από αυτήν στο 0-2 και με βαριές ήττες. Περιμένει όμως πως αυτό θα αλλάξει, βλέποντας κάτι παραπάνω από τις τελικές διαφορές. Αν είναι ώρα λοιπόν για μια εκτός έδρας νίκη με την αναμέτρηση στη Βιτόρια με την Μπασκόνια να βρίσκεται στο πρόγραμμα; «Ναι... Θα το προσπαθήσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά όταν κάνεις ένα δύο λάθη με ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα, η διαφορά μπορεί να μεγαλώσει πολύ γρήγορα, να πάει από τους 6-8 πόντους στους 16 έτσι απλά. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στα δύο αυτά παιχνίδια και να κάνουμε ότι κάνουμε όταν παίζουμε εδώ».

Και σίγουρα το πρόγραμμα δεν «χαρίστηκε» στον Παναθηναϊκό έχοντας να αντιμετωπίσει στους τέσσερις πρώτους αγώνες του την ΤΣΣΚΑ εκτός, την Μπαρτσελόνα εκτός και την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε εντός. Ο Κέι Σι Ρίβερς γελάει: « Όχι... Σίγουρα δεν ήταν υπέρ μας, αλλά το αντιμετωπίζουμε ως έχει και κοιτάμε μπροστά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ