21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ράις στο basketa.gr : «Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να πολεμήσεις»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό σε ένα τρομερό «κλάσικο» με 99-93, αλλά η παράσταση που θα μνημονεύεται για χρόνια είναι αυτή του Ταϊρίς Ράις.

Ο χαρισματικός Αμερικανός σκόρερ το πήρε... προσωπικά, και σε 30 λεπτά συμμετοχής, έκανε πράγματα και θαύματα, πετυχαίνοντας 41 πόντους με 7/7 βολές, 5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα και 33 βαθμούς αξιολόγησης, συνθλίβοντας το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που ήταν 26 πόντοι σε ένα παιχνίδι της Μακάμπι.

Ο 32χρονος αθλητής στις δηλώσεις του στάθηκε περισσότερο στην αξία της νίκης, στο σερί που χτίζει ο Παναθηναϊκός, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Ολυμπιακού. Επίσης, αναφερόμενος στο επερχόμενο παιχνίδι στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκε λακωνικός, μιλώντας για ακόμη μια αναμέτρηση.

Αρχικά, και αναφερόμενος στο παιχνίδι και την ατομική του επίδοση ανέφερε : «Πιο σημαντικό και από την ατομική επίδοση ήταν ότι πήραμε μια σπουδαία νίκη σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι, μπροστά στον κόσμο μας. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που το κάναμε, που παλέψαμε, που δείξαμε ότι το θέλαμε, είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Για το κλειδί της νίκης, και τις λεπτομέρειες ο Ράις ανέφερε : « Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζουν τόσο ρόλο οι λεπτομέρειες και η  τακτική, αλλά το πως θα πολεμήσεις, θα βγάλεις καρδιά, για να ελπίζεις πως θα επιβιώσεις και θα βγεις νικητής. Και ο Ολυμπιακός έδωσε την μάχη του, κατάφερε να κάνει τα σωστά πράγματα για να γυρίσει στο παιχνίδι και να πάρει το προβάδισμα, αλλά στο τέλος εμείς καταφέρανε να βγούμε νικητές από αυτή την αναμέτρηση».

Πως μπορέσατε να διαχειριστείτε την πίεση, ενός «αιωνίου» ντέρμπι, το πρώτο δικό σου, ενώ είναι πιθανό να μην υπάρχει άλλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την τρέχουσα σεζόν στο ΟΑΚΑ : « Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πίεση, όταν ασχολείσαι με το άθλημα και έχεις παίξει μεγάλα παιχνίδια τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουμε όλοι ως αθλητές παίξει τέτοια μεγάλα παιχνίδια, σε δύσκολες έδρες, και γνωρίζουμε τον τρόπο να ανταπεξέλθουμε».

Με τους 41 πόντους που πέτυχε σίγουρα θα ζήλεψε και ο Τζίμερ (Φριντέτ) ήταν η επόμενη ερώτηση, την οποία αντιμετώπισε με χιούμορ : «Γιατί να ζηλέψει ; Ο Τζίμερ έχει πετύχει τόσους πόντους στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι εξαιρετικός παίκτης, και σίγουρα θα επανέλθει».

Τα πρώτα τρίποντα στα οποία ευστόχησες σε γέμισαν αυτοπεποίθηση : «Ναι με βοήθησαν να βρω ρυθμό και αυτό μου βγήκε στο παιχνίδι. Πάντα όταν πετυχαίνεις τα πρώτα σουτ βρίσκεις αυτοπεποίθηση», ενώ αν αυτή η νίκη γεμίζει την ομάδα με πίστη μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες είπε και αν το 8-4 αλλάζει κάτι για τη συνέχεια  :   « Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι  και να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Έχουμε αρχίζει να χτίζουμε πλέον πάνω σε αυτές τις νίκες και θέλουμε να κρατήσουμε το μομέντουμ».

Και κάτι προσωπικό, την ερχόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα, Είχες κάποια προβλήματα με τον τρόπο που αποχώρησε από την συγκεκριμένη ομάδα, σημαίνει κάτι για σένα αυτό το παιχνίδι : «Θα το αντιμετωπίσω σας μια ακόμη βραδιά στη δουλειά» ήταν το λακωνικό, αλλά γεμάτο νόημα σχόλιο του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ