22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ράις στο Basketa.gr:« Ήταν η ώρα να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη»

Ο Ταϊρίς Ράις ήταν το πρώτος σκόρερ της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Ανατολού Εφές στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague, με 18 πόντους (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ασίστ και ένα ριμπάουντ σε 21' λεπτά συμμετοχής.

O 32χρονος ποιντ γκαρντ πήρε "μπρος" την κατάλληλη στιγμή και μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη (10 πόντους, 7 ριμπάουντ) άλλαξαν τις ισορροπίες του παιχνιδιού στο Β' ημίχρονο και έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά του Παναθηναϊκού. Ο Ράις μίλησε μετά το πέρας του παιχνιδιού στο Basketa.gr

-Ήταν η μέρα σου απόψε;

«Νομίζω ότι ήταν η μέρα μας. Ήταν η ώρα να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη, αλλά να το κάνουμε με επαγγελματικό τρόπο, όχι απλώς να κερδίσουμε με μια διαφορά 2 πόντων, να βγούμε έξω και να κυριαρχήσουμε στο ματς σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος».

-Εσύ χρειαζόσουν το σημερινό παιχνίδι για την ψυχολογία σου;

«Σίγουρα. Δουλεύω πολύ, δουλεύω σκληρά και θέλω να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να βρεθούμε στα πλέι οφ. Αυτό κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες άλλες όχι, σήμερα το πετύχαμε».

-Μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η άμυνα σήμερα;

«Ξεκάθαρα. Χρησιμοποιήσαμε την άμυνα για να πάρουμε ενέργεια, χρησιμοποιήσαμε τον κόσμο για να πάρουμε ενέργεια και αυτό μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη. Πήραμε κάποια εύκολα σουτ, ενώ στο τρανσίτιον μπήκαν και κάποια μεγάλα σουτ».

-Ήταν μια ομαδική νίκη αφού 5 παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά θα έλεγε κανείς ότι εσύ και ο Παπαγιάννης αποτελέσατε τους παράγοντες Χ που άλλαξαν το μομέντουμ. Συμφωνείς;

«Κατά κάποιο τρόπο ναι, σίγουρα άλλαξε το παιχνίδι. Ο Παπαγιάννης μπήκε μέσα και ήταν εκπληκτικός για εμάς, εκπληκτικός μέσα στο ζωγραφιστό. Για αυτόν, το να παίζει ελάχιστα, δεν ξέρω ίσως ένα λεπτό, στο πρώτο ημίχρονο και να κάνει ένα τέτοιο δεύτερο μέρος, έδειξε το πόσο ώριμος και πόσο πνευματικά σκληρός είναι, οπότε είμαι πολύ περήφανος για αυτόν και όσα έκανε σήμερα».

-Πως βλέπεις την επόμενη εβδομάδα;

«Πρέπει να διατηρήσουμε το μομέντουμ, να μάθουμε από αυτή τη νίκη, να συνειδητοποιήσουμε ότι αν συνεχίζουμε να παίζουμε τέτοια άμυνα, θα είναι δύσκολο για τους άλλους. Έχουμε αρκετούς "τίμιους" παίκτες, έχουμε πολλούς παίκτες με μεγάλη ενέργεια και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτό».

-Πως θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε όταν παίζετε εκτός έδρας;

«Δεν ξέρω, πρέπει να πας εκεί και να βρεις τον τρόπο να κερδίσεις το παιχνίδι. Να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ίδια ενέργεια και σκληράδα, όπως όταν παίζουμε εδώ. Χρειάζεται να πάρουμε μία, δύο νίκες εκτός για να εξακριβώσουμε τον τρόπο και να συνεχίσουμε από εκεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ