22.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Πώς ο Παπαγιάννης κόντεψε να… χαλάσει το deal των «Καβς»!

Οι Καβαλίερς μοιάζουν να έχουν πάρει... φόρα με την προσθήκη των νέων τους παικτών στο ρόστερ, στην προσπάθεια να επιστρέψουν στο «θρόνο» του πρωταθλητή του ΝΒΑ, σε μία υπόθεση που θα μπορούσαν να κατηγορούν τον Γιώργο Παπαγιάννη, εάν δεν έκλεινε επιτυχημένα.

Η τελευταία ημέρα των ανταλλαγών στο ΝΒΑ (8/2) έκλεισε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να κάνουν σχεδόν ολικό «λίφτινγκ» στο ρόστερ τους, αφού απομάκρυναν έξι παίκτες, με τους οποίους ξεκίνησαν την φετινή σεζόν, ενώ τρεις εξ αυτών ήταν ο Αϊζέια Τόμας, ο Ντουέιν Ουέιντ και ο Ντέρικ Ρόουζ. Σε αντάλλαγμα των έξι αυτών παικτών, μαζί με το δικό τους pick πρώτου γύρου για το 2018, οι «Ιππότες» απέκτησαν τους Ρόντνεϊ Χουντ, Τζόρνταν Κλάρκσον, Τζορτζ Χιλ και Λάρι Νανς, προσθέτοντας - σε μία επιδερμική ανάλυση - νέο «αίμα», φρεσκάδα, αλτικές ικανότητες και λίγο καλύτερο μακρινό σουτ.

Αυτό φαίνεται να έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι πρωταθλητές Ανατολής αποδίδουν πολύ καλύτερα και το εξαργύρωσαν ιδιαίτερα με το θρίαμβο στη Βοστόνη, τη μέρα που οι Σέλτικς απέσυραν την φανέλα του Πολ Πιρς, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να μην κρύβει την χαρά του. Σε όλη αυτή την ιστορία, όμως, αξίζει να αναφερθεί πως η συμφωνία αυτή κόντεψε να χαλάσει, για να επιτευχθεί εν τέλει την τελευταία στιγμή, καθώς οι ανακοινώσεις έγιναν πολύ κοντά στην εκπνοή της προσθεσμίας των ανταλλαγών. Και υπαίτιος για την παρ' ολίγον μη επίτευξη συμφωνίας, ήταν... ένας δικός μας.

Ο λόγος γίνεται για τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον οποίο οι Σακραμέντο Κινγκς ήθελαν να απομακρύνουν από το ρόστερ τους, ώστε να δημιουργήσουν χώρο, τόσο στο ρόστερ τους όσο και οικονομικά. Οι «Βασιλιάδες» έβαλαν τον διεθνή σέντερ... από το πουθενά στην κουβέντα, στις συζητήσεις με τους «Καβς» και τους Γιούτα Τζαζ για την περίφημη τριπλή ανταλλαγή, κοντεύοντας να βάλουν για λίγο «μπουρλότο» στη συμφωνία.

Οι μεν Καβαλίερς δεν ήθελαν τον Παπαγιάννη στο ρόστερ τους, αφού δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν με ένα συμβόλαιο που θα τους κόστιζε πολύ ακριβά, λόγω του φορολογικού νόμου στο Οχάιο, ενώ οι δε Τζαζ απλώς δεν τον ήθελαν στο ρόστερ τους. Για να γίνει κατανοητό το πόσο θα χρειαζόταν να πληρώσει το Κλίβελαντ το συμβόλαιο ύψους 3.2 εκατομμυρίων δολαρίων - μέχρι την εκπνοή του το εν λόγω ποσό - του «Papa-G», πρέπει να σημειωθεί ότι η εφορία θα τους ανάγκαζε να καταβάλουν επί της ουσίας... τα τριπλά σε σύνολο.

Λύση δε βρισκόταν, παρότι μάλιστα οι Καβαλίερς είχαν τη θέληση να πληρώσουν 2.1 εκατομμύρια δολάρια - δεν είχαν τη δυνατότητα για περισσότερα, έχοντας ήδη πληρώσει 3 εκ., τη στιγμή που το ΝΒΑ υποχρεώνει τις ομάδες να πληρώσουν σε κάθε περίοδο ανταλλαγής μέχρι 5 εκ. - ζητώντας παράλληλα στους Τζαζ να καταβάλουν τα υπόλοιπα. Οι Τζαζ δεν ήθελαν και το «μπαλάκι» πέρασε πάλι στους Κινγκς.

Και κάπου εκεί, οι Ράπτορς εμφανίζονται... ως σωτήρες. Οι Κινγκς και οι «Δεινόσαυροι» συμφώνησαν σε ανταλλαγή, με τον Μαλάτσι Ρίτσαρντσον να μετακομίζει στον Καναδά και τον Μπρούνο Καμπόκλο να παίρνει το αντίστροφο δρομολόγιο, ώστε να ολοκληρωθεί μια τριπλή συμφωνία με τους Καβαλίερς, καθώς πάντοτε υπήρχε το οικονομικό θέμα του buyout του Γιώργου Παπαγιάννη. 

Στη συνέχεια, Καβαλίερς και Τζαζ συζήτησαν ξανά για το εναπομείναν 1.1 εκατομμύριο και υπήρξε νέα συμφωνία, με τους Τζαζ να καλύπτουν τελικά αυτό το ποσό και να αποκτούν αντ' αυτού το δικαίωμα του να πάρουν το 2024 pick δευτέρου γύρου του Κλίβελαντ.

Το αποτέλεσμα, στο τέλος, είναι γνωστό σχετικά με τους «τίτλους». Το deal ολοκληρώθηκε, με τους Τζορτζ Χιλ από το Σακραμέντο και Ρόντνεϊ Χουντ από τη Γιούτα, τους Ντέρικ Ρόουζ-Τζέι Κράουντερ να γίνονται «μορμόνοι» και τον Ιμαν Σάμφερτ να ταξιδεύει στην Καλιφόρνια. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαγιάννης την επόμενη μέρα αποδεσμεύτηκε από τους Κινγκς.

Ας σκεφτούμε, όμως, ότι... εξαιτίας του αυτή η τόσο σπουδαία συμφωνία κόντεψε να τιναχθεί στον αέρα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ