18.7 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Πόποβιτς: “Η ιστορία θα δικαιώσει τον Κάπερνικ”

Μια διαφορετική ιστορική στιγμή έζησε η Όρακλ Αρίνα στον αγώνα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το "παρών" έδωσε ο Τόμι Σμιθ.

Κι αν το όνομα ή η πρώτη φωτογραφία δεν σας λέει τίποτα, αυτή η φωτογραφία σίγουρα κάτι σας λέει... Ή θα έπρεπε να σας λέει...

 

Ο Τόμι Σμιθ ήταν ο ένας από τους σπρίντερ που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό, ύψωσε τη γροθιά του όπως και ο συναθλητής του Τζον Κάρλος πάνω στο βάθρο. Είναι μια εικόνα που έμεινε στην ιστορία και αποτελεί ορόσημο για στη μάχη κατά των φυλετικών διακρίσεων. Ο Κάρλος είχε κάνει την δική του εμφάνιση σε αγώνα το ΝΒΑ, στο γήπεδο των Σπερς, δίπλα στον προπονητή της ομάδας, Γκρεγκ Πόποβιτς, του οποίου οι θέσεις και απόψεις είναι βάλσαμο στα αυτιά.

"Οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι πολύ σημαντική για πολύ προφανείς λόγους. Το να πεις την αλήθεια σου, ειδικά πίσω στο 1968 ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί τη σκηνή αυτή. Πλήρωσαν γι' αυτό που έκαναν με πολλούς τρόπους".

Ο Πόποβιτς πρόσθεσε πόσο άλλαξε η οπτική απέναντι σε αυτό που έκαναν οι Σμιθ και Κάρλοςμε το πέρασμα των χρόνων."Τώρα παίρνουν τα εύσημα για το κουράγιο τους, που είναι το σωστό. Όπως ο Μοχάμεντ Άλι, τον οποίο όλοι μισούσαν τότε για τη θέση του για το πόλεμο του Βιετνάμ. Είναι δύο πολύ σημαντικές φιγούρες στην κοινωνική μας ιστορία και στην ιστορία της δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα".

Ο προπονητής των Σπερς ρωτήθηκε αν το ίδιο πιστεύει πως θα συμβεί και με τον Κόλιν Κάπερνικ, αν το μέλλον θα δικαιώσει των quarterback του NFL, για την κίνησή του να διαμαρτυρηθεί γονατίζοντας κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ: "Ήθελε πολύ θάρρος αυτό που έκανε. Και το έκανε για όλους τους σωστούς λόγους. Νομίζω πως η ιστορία αυτή θα εξελίσσεται όσο περνά ο καιρός και πιστεύω πως κι αυτός θα δικαιωθεί". Για την ώρα πάντως ο Κάπερνικ τιμωρείται σιωπηρά, αφού είναι χωρίς συμβόλαιο από το Σεπτέμβριο του 2017.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ