27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πόποβιτς: «Δεν είναι ντροπή που χάσαμε το χρυσό μετάλλιο»

Είναι αλαζονικό να κατηγορεί κάποιος τις ΗΠΑ για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται στην Κίνα, σύμφωνα με τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν της Πολωνίας στο Πεκίνο και τερμάτισαν στην έβδομη θέση της φετινής διοργάνωσης. Ο προπονητής τους, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τελευταίο παιχνίδι τους στα ασιατικά παρκέ, έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από όσους έκριναν σκληρά τους παίκτες του, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους γελοία. «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκονται δέκα μήνες μακριά. Οι άλλες Εθνικές δεν είναι... μυστικές, έχουν καλές ομάδες και καλούς προπονητές, οπότε δεν ήταν έκπληξη για εμάς το γεγονός ότι μας ανταγωνίστηκαν. Ήμουν ενθουσιασμένος με όλα τα παιδιά που ήρθαν και θυσιάστηκαν και με άφησαν να τα προπονήσω. Μακάρι να είχαμε έρθει ακόμα πιο κοντά στο τρόπαιο, δεν συνέβη. Δεν κατηγορώ όποιον δεν ήρθε, κάποιοι είναι τραυματίες, κάποιοι έχουν οικογένειες, όποιος ήρθε μαζί μας ήρθε. Αυτή η ομάδα παικτών δούλεψε πολύ σκληρά, δεν σκέφτομαι καν όσους δεν δέχθηκαν να έρθουν. Εμείς θα συνεχίσουμε, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι δύσκολες αυτές οι διοργανώσεις, κάνεις ό,τι μπορείς και αυτό είναι όλο. Καθεμία Εθνική είχε κάποιους παίκτες που δεν έπαιξαν», ανέφερε αρχικά.

Η «αστερόεσσα» τερμάτισαν στη χειρότερη θέση στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, την έβδομη, με τον ίδιο να συμπληρώνει: «Υπήρξαν καλύτερες ομάδες που έφθασαν μέχρι την τελική φάση. Υπήρξαν ομάδες με παίκτες που παίζουν μαζί 8-10 χρόνια. Δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα κατακτούν κάθε τουρνουά, αυτή είναι παλιάς σχολής αντίληψη. Δεν υπάρχουν πια ομάδες-όνειρο, για εμένα το να κερδίσεις το τρόπαιο είναι πιο σημαντικό από ποτέ γιατί έχουν βελτιωθεί οι πάντες, οι ομάδες, οι προπονητές, οι παίκτες. Στο παρελθόν δεν έβλεπες την ευχαρίστηση, τώρα για εμάς ήταν ευχαρίστηση κάθε αγώνας».

Κλείνοντας, στάθηκε στους παίκτες του: «Οι σχέσεις που "έχτισα" με παίκτες που δεν είχα ποτέ στις ομάδες μου ήταν το σημαντικότερο. Όταν είσαι σε μια δύσκολη κατάσταση μαθαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτοί έκαναν ιδιαίτερη την εμπειρία μας σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν υπήρχε φασαρία γύρω μας, παίξαμε για την πατρίδα, ο ένας για τον άλλο, για τις οικογένειές μας. Προχωράμε μπροστά. Δεν υπάρχει καμία ευθύνη, δεν είναι ντροπή που χάσαμε το χρυσό μετάλλιο. Τέτοιες συμπεριφορές είναι γελοίες και αλαζονικές, όσοι τις έχουν δεν σέβονται τις υπόλοιπες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο και την προσπάθεια των παικτών, που ήταν φανταστική. Δεν είμαι σίγουρος ποια μπορεί να είναι η ικανοποίηση, να κερδίζεις τους πάντες με διαφορά 30π. Δεν βλέπω τη χαρά ή τη δόξα ή κάποια ικανοποίηση σε αυτό. Δεν είναι γραμμένο κάπου πως πάντα θα κερδίζουμε τον τίτλο».

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Ευχαριστώ όλους στην ομάδα για την ευκαιρία. Δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά θυσιάσαμε τα κορμιά και το χρόνο μας με όλα τα παιδιά, σε μια σπουδαία εμπειρία. Με την Πολωνία δείξαμε χαρακτήρα, γιατί ύστερα από ήττες πολλές ομάδες χάνονται. Είμαι ευλογημένος για την ευκαιρία. Φυσικά και θέλω να παίξω ξανά για την ομάδα, την αγαπώ! Εάν μου έλεγες πριν από τρία χρόνια ότι θα παίζω για τον Γκρεγκ Πόποβιτς και το Στιβ Κερ δεν θα το πίστευα. Ήταν μια τρομερή εμπειρία, η οποία άξιζε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ